1. çok sağlam bir kurgu ve oynayış zevkiyle bir oyunseverin kesinlikle bitirmesi gereken fps bir oyun. oyunun çok fazla artısı var. bunları kısaca özetleyecek olursak ilki seslendirmedir benim gözümde. oyunun seslendirmeleri gerçekten çok iyi yapılmış. grafiklerde muazzam denilebilecek seviyede. benim gibi ayrıntılara önem veren insanların bu oyunu seveceğinden eminim. konuyla ilgili çok fazla şey anlatmak istemiyorum ama kısaca dünya'nın işgali ve azınlık durumuna geçen insanların yer altında hayatta kalma ve birbirlerine karşı üstünlüğü ele geçirmeye çalışması şeklinde özetlenebilir. tabi yer yüzünde de bizi bekleyen tehlikeler var orası ayrı.

    oyun süresi yaklaşık 11-12 saat. oyun içerisindeki flashback'ler gerçekten fazlasıyla başarılı. en büyük eksiklerinden biri silah çeşitliliği. böyle muazzam bir oyunda daha fazla silah çeşidi olmalıydı bence. birde yer yüzüne çıktığımız bazı bölümlerin haritası labirent gibi. dönüp dolaşıp aynı yere geliyordum. final bölümü daha kaliteli olsaydı keşke taradık bitti gibisinden bir bölümdü. siz benim eleştirilerime bakmayın oyun oynamayı seviyorsanız başlayıp bitirin hızlıca. gerçekten muazzam bir oyun.
  2. metro 2033 adlı kitaptan uyarlanan -bu kitaba da başlık açmak lazım- aynı isimli metro 2033 adlı ilk oyunun devam oyunu olan metro last light atmosferin tavan yaptığı oyunlardan biridir.

    grafik, ses açısından oyun istenileni veriyor yalnız konu oynanış ve atmosfere geldiğinde üzerinde harcanılan emek daha çok kendini belli ediyor. ranger mode gibi bir zorluk seviyesine sahip oyun eski yeni tüm fps severler tarafından tercih edilesi direkt ranger mod -ranger hardcore- itinayla önerilir.

    metronun içerisi de dışarısı da farklı farklı tehlikelerle dolu dışarıda ve yer yer içeride kullandığımız gaz maskesini gerçek zamanlı şekilde saatimizden kontrol ederek hava filtresini değiştirmemiz -her filtre 5 dakika kullanım- akabinde çatışma içerisinde bir yandan oksijen ne kadar kaldı diye saate bakmamız bir yandan kirlenen gaz maskesini temizlememiz -tuşla temizliyoruz yahu daha ne istirsin g di sanırım- artı bir heyecan katmakta ve atmosferi doruğa çıkarmaktadır. vuruş hissi gayet tatmin edici bunlara artı olarak oyun farklı sonlara sahip ve bir çok noktada vereceğimiz kararlar oyun sonunu etkilemekte.

    heh son olarak bu oyun sayesinde sittin sene dark side'a geçemeyeceği mi de anladım ulan ilk oynayış da iyi sonla bitirilir mi -steam için redemption achv. açılıyore- oyunda anna diye bir bayan arkadaş var daş, beton, kaya ehem neyse aman dikkat edin sizde bütün merminizi kucak dansına harcamayın ben değil tabii ki bir arkadaşım ya.
  3. openworld ve çoklu oyuncu desteğiyle çikmasi planlanan fakat ukraynali yapimci 4a games in maddi nedenlerden ötürü faaliyet durdurma karari sebebiyle aceleyle çikarilan yayimciliğini deep silver in üstlendiği 2 oyunluk serinin sonuncusu. oyun o kadar aceleyle çikarildi ki oyunun grafik optimizasyonlari dahi yapilmamisti. daha sonra çikarilan redux pakedi ile teknik sorunlar aşilmiştir. yapimcilar bu konuyla ilgili bir özür açiklamasinda bulunmuşlardir. (bkz: steam) platformunda siklikla indirime girer, girmese bile ucuzdur. kaçirilmamasi gerekir.
  4. dmitry glukhovsky adlı yazarın roman serisidir. 2 romandan oluşur. şimdi arkadaşım kitabı aldın okudun sakın durma al hemen bir steam hesabı ve oyunları satın al okudugun senaryonun içinde dolaşmaya basla cok kaliteli iki yapımdır. hastalıktır kendileri.