1. erkek halimle tacize uğradığım vasıta-i saçmalık
  2. iş çıkış saatlerinde kullanırsanız ve ayaktaysanız eğer gideceğiniz durağa kadar bunların üstüne bir de bayılırsanız emin olun kimse farketmeyecek . her insanoğlu zincirlikuyu aktarma merkezini görmeli insan seline şahit olmalıdır.

    bi arkadaşımın ecnebi amerikalı hocası istanbul'un toplu taşıma araçlarındaki kalabalığı görünce amerika'da bu kadar sıkışık halde tavuk bile taşımazlar demiş her şeyi açıklıyo bence.
    bum
  3. sadece cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğlen saatlerinde kullanıyorum. onda bile özellikle cumartesi sabah saatlerinde illallah ediyorum...

    (bkz: havasız insan aracı)
  4. garip kokuları bir araya getirip bize sunan, toplu taşıma aracı. yaz kış farkı olmaksızın, dünyanın var olabilecek bütün kokularına istanbul'da ulaşabilirsiniz. son günlerde ağız kokusu festivali tadında bir koku yayılıyor kendisinden.

    insanın ağzı kokar anlayabilirim bunu. dişini fırçalamak istemez bunu da anlayabilirim. belki sevmiyordur, belki umurunda değildir, belki orucu bozduğunu düşünüyordur. bunların hepsi olabilir. fakat, bir insanın suratına, hatta direk olarak burnuna, ağız açık bir şekilde 3 cm mesafeden nefes vermek, ya bunu umursamamak ya da bundan zevk almak ile bağdaşabilir.
  5. her sabah ve akşam, 3 dakikada bir nasıl aynı sebep yüzünden farklı insanlar kavga edebiliyor anlamış değilim. o çabucak dolan boş metrobüse arkalardan binmeye çalışan ve önde yeni metrobüs bekleyen insanlar arasındaki kavgadan bahsediyorum evet. her zaman da "binmiyceksen çekilsene" lafıyla start verilir.
  6. sefer sayılarının ciddi oranda azaltılmış olması dikkatimizden kaçmıyor.
    abi
  7. insanı işinden ve hayattan soğutur. güne kötü başlatır üstüne akşamını daha da kötü bitirir.haftanın 5 günü metrobüs ve uzunçayır-ünalan aktarma hattını kullanan biri olarak bu maceraya yeni atılacak kişilere metrobüste hayatta kalma üzerine taktik ve tavsiyeler verilir.
  8. 14 milyon nüfusa, yok denecek bir şehir planlaması ve altyapıya, ağır bir ulaşım ve trafik sorununa sahip sözümona dünya metropolü bir şehrin gecekondu tipi^: derme çatma^ ^:günü kurtarmaya dönük^ ^:mecburiyetten^ ulaşım aracı.

    yalnız şunu da görmek gerekiyor ki; ölümlü kazalarına, sürekli arızalarına, balık istifi tepilmiş yolcularına rağmen dar gelirli istanbulluların büyük bölümü bu vasıtadan memnundur çünkü yurdum insanı, iyimser olursak aza kanaat etmeyi öğrenmiş veya buna şartlanmıştır (bkz: hiç yoktan iyidir) . yaygın ve gelişmiş bir metro ağı... diyecektim de bu şehrin metroları bile bir garip. evet şehirde bir metro sistemi yok, birbirlerine yüzlerce metre yürüyerek aktarma yapılabilen çok sayıda metrocuk var ve bu normal geliyor hepimize ^:swh^
  9. istanbulda 4 yıl yaşadım. o da lisedeyken. o zamanlar metrobüs yoktu. her yer yeşillik idii çayır idii çimen idii^:swh^ yok lan betondu o zamanda. 2012 nisan ayında 1 kez kullandım. aman tanrım didim. mahşeri bir insan kalabalığı, üstüste binenler mi dersin. birbirini ezen mi dersin. asıl olay şu biner binmez boş koltuk buldum oturdum. 4 kişi binmiştik arkadaşlar hep kullananlar. adamlar ayakta alkışladı beni yer buldum diye. ha desen ki bir daha gitsen yer bulabilir misin? şaibeli.
  10. mevcut belediyenin en büyük icraatlarından biridir. ulaşım ağı son yıllarda epey gelişti. gerçi aşırı kalabalıktan yakınıyoruz ama eskiden böyle bir ulaşım seçeneği dahi yoktu.