1. her gün farklı müzik tarzlarından oluşan konserlerin gerçekleştirildiği mekandır. müzik kültürünüz gelişebilir eğer ki kulaklarınız iyi duyuyorsa. eğer bir konsere denk gelmediyseniz kesin iki kişinin yaptığı dedikoduları dinleyebilirsiniz. ya da dinlemeyin mideniz bulanabilir. bunlar sabahın köründe metrobüste karşılaşan ve birbirini hiç sevmeyen plaza çalışanlarıdır muhtemelen.
  2. ankara'da ayakta kalmamak için otobüse bineceğim duraktan bir-iki durak yukarısına yürüyen, 'pufff çok sıra var' diye söylenerek kızılay'da maksimum 15 dk dolmuş bekleyen benle feci dalga geçen istanbul toplu taşıma aracı
    yeni bir fobi geliştirdim üstelik kendisine yönelik
    mesai giriş-çıkış saatlerinde yalnız kullanırsam bayılma korkusuyla tansiyonum düşüyor
    malum saatler hariç kendimi sakinleştirerek kullanmaya çalışıyorum
    bir keresinde beylikdüzü nden taksim e gidene kadar iki kere bayıldığımı hiç unutmayacağım
    kız kardeşi için bkz. tramvay
  3. en sevdigim yani su; hani metrobus duraga gelir ama cok cabuk dolar oturacak yer kalmaz. sonra tam kapinin onunde binmeyen bi guruh olusur, oturmak icin diger metrobusu bekliyordur bunlar. tam arkalarinda ise oturmayi cok da onemsemeyen bu metrobuse ayakta da olsa binmek isteyen biri olur. iste onun o binemeyis hali var ya cok mukemmel bi an, hosuma gidiyor o ayakta durab ilecegi bosluga ulasamayisi.
    abi
  4. hatları şu şekildedir;

    34g beylikdüzü - söğütlüçeşme
    34c beylikdüzü - cevizlibağ
    34b beylikdüzü - avcılar (iü kampüs)
    34t avcılar (iü kampüs) - topkapı
    34 avcılar (iü kampüs) - zincirlikuyu
    34a cevizlibağ - söğütlüçeşme
    34z zincirlikuyu - söğütlüçeşme
  5. kartal - kadıköy metrosunda iseniz ünalan durağında inerek aktarma yapabilirsiniz.
  6. 2 katı sefer koysalar gene de tıklım tıklım dolacak olmasına rağmen hizmet değil para kazanma hırsıyla insaları böcek gibi sıkıştırdıkları ulaşım sistemi,

    saat farketmeksizin sıkış sıkış gitmemek neredeyse mümkün değil resmen, insan kendini o kadar değersiz hissediyor ki 4 kişilik falan bir grupsa ve gidilecek yer de 20kmden fazla değilse böcek gibi ezileceğimize 5 lira fazla verip taksiyle gidelim deniliyor, çünkü bu merete ne zaman binsem kendime olan saygım azalıyor öyle bir ruh haline sokuyor insanı.
  7. istanbul büyükşehir belediyesi'ne bağlı iett kurumunca işletilen ve biri gidiş biri dönüş yönlü olmak üzere kendine ayrılan çift şeritli yol üzerinde istanbul'un anadolu ve avrupa yakaları arasında süre tasarruflu kesintisiz seferler gerçekleştiren şehiriçi toplu taşıma hizmeti sistemidir.

    işlevi her ne kadar "insan taşımacılığı" ile ifade edilse de, aslında daha çok "kitle taşımacılığı" yaptığını iddia etmekte fayda var diye düşünüyorum. zira, tecrübelerden dolayı "metrobüs" denilince akla insanlardan ziyade insan sürüleri geliyor. (bkz: metrobus.rar)

    genel iş başlangıcı ve genel iş çıkışı saatleri, metrobüslerde kalabalığın en yoğun olduğu, hatta metrobüsün kendi çapında bir büyük patlama potansiyelini bünyesinde barındırdığı zamanlardır. (bkz: bigbang.zip)

    geçtiğimiz yıllarda, özellikle hareket hâlinde iken bazı yolcuların metrobüs şoförlerine karşı saldırıda bulunması ve bu sebepten kazalar yaşanması, metrobüsler için yeni bir düzenlemeyi de beraberinde getirdi. iett işletmeleri, sürüş esnasında metrobüs şoförlerinin güvenliklerini sağlamak, şoför bölmesi özelinde dışardan, metrobüs özelinde içerden gelecek müdahaleleri engellemek adına şoför bölmesinde kabinli sisteme geçiş kararı aldı. bu minvalde, hâlihazırda kabinli koruma sistemi bulunmayan bütün metrobüslerdeki şoför bölmelerinin sağ kısmına güçlendirilmiş camlı kapılar yerleştirilmeye başlandı.
  8. kaynaşma yeri :)
    gundi
  9. her gün kullanmak zorunda olan insanlara^:hele ara duraktan biniyorlarsa^ çok üzülüyorum: umarım hepsinin arabası olur. trafik yüzünden kaybettiğiniz vakit, akıl ve ruh sağlığınızı kaybetmekten iyidir.
  10. bir erkeğin bile taciz edilebildiği, binmeden önce binenlere cüzdanı göt cebi yerine iç cepte taşıma tavsiyesi verdiğim, dünyanın en gereksiz toplu taşıma aracı.