• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.25)
meu pe de laranja lima - marcos bernstein
2012 yılı yapımı jose mauro de vasconcelos'ın aynı isimli kitabından uyarlanmış filmdir.
hayatı yoksulluk, zorluk, baba baskısı ve hastalıklarla geçen zeze'nin çocukluk yıllarını ve en sonunda kitabı yazmasını konu ediyor.


  1. brezilya'da geçen hikayede sekiz yaşındaki küçük zezé'nin hikayesine konuk oluyoruz. zezé şehir dışında bir kasabada, ekonomik sıkıntılar çeken bir ailenin çocuğudur. son derece hassas ve olgun olan zezé'nin en sevdiği şey hayalgücüyle başbaşa kalıp yeni hikayeler üretmektir. yeni taşındıkları evde karşısına çıkan portakal ağacı ise tam anlamıyla sığınabileceği tek varlık olur. karşısına çıkan zorlukları aşabilmenin tek yolu portakal ağacının dallarının altındadır; bu ağaç güvenebileceği, sırlarını, korkularını ve sevincini paylaşabileceği tek şey olmuştur artık.

    (bkz: şeker portakalı - jose mauro de vasconcelos)
  2. az önce televizyonda denk gelip izlediğim ve yıllar önce okuduğum kitabı anımsatan şahane film.

    yürek burkan bir hikaye, etkileyici bir anlatım.
  3. kısıtlı imkanlarda yaşayan kuvvetli bir hayal gücü ve yazma tutkusu olan zeze'nin insanı derinden etkileyen öyküsünü anlatan film..kardeşi luis ile yaptıkları harika uçak yolculuğu sahnesine imrenmemek elde değil :)
  4. az önce salya sümük ağlamış gözlerim kızarmış halde bitirdiğim film.

    kitabını dinmeyen gözyaşımla okumuş bir insan olarak ilk çıktığı andan itibaren filmini izlemek istemiş ama boğazımda yumru acısı çekmek istemediğim için sürekli ertelemiştim. film kitabın kenarından geçecek nitelikte değil ama yine de içimi sızlattı!

    hep zeze'yi daha ufak cılız esmer bir çocuk olarak hayal etmiştim arkadaş'ı portuga'yı da daha genç ve yakışıklı. ah ulan mangaratiba!