1. muhteşem bir uçak similatörü oyunu.

    profesyonel olanlar online olarak oynuyorlar bu oyunu. çeşitli yamalarla oyunu daha güzel hale getirebilirsiniz. kule ile yapılan konuşmalarda pilotun sesi sizi iyice pilot havasına sokuyor. birbirine yakın olan hava alanlarını kullanmanızı tavsiye ederim, yoksa zaman geçmiyor. ayrıca klavyeden pek oynanmıyor, zevk alamazsınız bilginize.
  2. microsoft'un yapımcısı olduğu yaygın uçuş simülatörü serisinin 2006'da yayımlanan onuncu sürümüdür. ayrıca, serideki ilk elektronik dağıtım önleme uygulaması kullanan, bu sayede oyunu oynamak için pc sürücüsüne sürekli oyun diskini yerleştirme zorunluluğunu ortadan kaldırmış olan oyundur.

    standart sürümünden sonra deluxe ve gold olmak üzere ek özelliklere ve yamalara sahip iki yeni sürümü daha piyasaya sürülmüştür. gold sürümü, deluxe sürümle birlikte 2007'de yayımlanan flight simulator x: acceleration isimli eklenti paketini de kapsamaktadır. yeni sürümleri dahilî çevrimiçi oyun özelliklerine de sahiptir.

    çeşitli özelliklere sahip farklı uçak türlerini, farklı havaalanlarını ve farklı uçuş rotalarını bünyesinde barındıran, uçuş simülasyonuna dair kapsamlı ve kaliteli grafikleri olan bir oyundur. hâliyle oyunu sağlıklı bir şekilde oynayabilmek için hem işlemci gücü, hem de grafik ve performans özellikleri yüksek bir bilgisayar donanımına sahip olmanız gerekmektedir.

    oyunda, uçağı otomatik pilotlu ve otomatik pilotsuz olarak indirme, kaldırma ve sürüş süreçleri hem eğitimlerle hem görevlerle aşama aşama giden ve pekiştirilen süreçlerdir. lâkin online oyun süreçleri ustalık gerektirir.