1. şu an ülkede en gereksiz ve işe yaramayan kurumdur. emniyet genel müdürlüğü ile beraber, bırakın ülkeyi, başkenti bile hatta ve hatta bırakın başkenti başkentin en kritik 2-3 noktasını bile korumaktan aciz kurumlardır bunlar... gabonda sözde fetö terör örgütü (!) mensubu kişileri bulabilirler, ama burunlarının dibinde vızır vızır dolaşan bomba yüklü araçları bulamazlar... o kadar beceriksizdirler ki, en önemli toplantılarının ses kaydı dışarı sızabilir (bkz: suriyeden 8 füze attıralım) teşkilatın başında vasıfsız, eskiden astsubay olan biri vardır. vasıfsızlığı astsubay olmasından değil ne yapacağını bilememesinden gelir. çünkü bi siyasete atılmaya kalkar, sonra bunun kulağını çekerler vazgeçer... ne yapacağını bilmeyen meczup bir adamdır bu zat. cumhurbaşkanı git der gider, gel der gelir... istihbarat teşkilatı kavramının içini boşaltmışlardır bunlar... koca teşkilatı hükümetin oyuncağı haline getirmişlerdir. oysa istihbarat teşkilatları yapısal olarak hükümetler üstü bir yapıdır, öyle olmalıdır. bu özelliğini kaybedip hükümet güdümüne girerse son bir kaç yılda yaşadıklarımız yaşanır. ve teşkilat işlevini kaybeder. sözün özü, işlevini tamamıyla kaybetmiş, hiçbir işe yaramayan ve kapatılması gereken kurumdur. kapatılırsa en azından bir daha ki patlamada ki çok uzak bir tarihte olmayacaktır kanımca, napalım istihbarat teşkilatımız yok der avuturuz kendimizi...
  2. adının artık 'milli istirahat teşkilatı' olarak değişmesi için meclise öneri sunulmalıdır.
  3. keşke tayyibe hakaret edenleri bulacağına şu bombacıları falan da bulabilse. a pardon ya bulsalar bile eylem yapmadan yakalayamıyolardı ki!evet adamlar bombayı patlattı hadi gidip tutuklayın gerizekalılar.!!
  4. basılmayan kitabı bulup ele geçirebilirken, patlamayan bombacıyı bulamayan kurum.
  5. ancak sosyal medyadaki yorumları, kimin küfür edip etmediğini, dine, kimliğe, ailenizin geçmişini araştırsın sizi bunlara göre devlet kurumlarına yerleştirsin ^:asgari ücretle^. başka bir işe yaramayan teşkilat.
  6. vagus
  7. şu an kuvvetle muhtemel, muhalif kurumları ve internet kullanıcılarını fişlemek, esma esad ve beşşar esad arasındaki mektupları ele geçirmek vb. çok mühim konular üzerinde çalışmakta olan kurum.
  8. kimse yazmamış ama tanım olarak şöyledir;

    Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine ve Milli gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan gelecek mevcut ve muhtemel tehditler hakkında bilgi toplamak, önlem almak ve gerekli durumlarda ilgili makamları uyarmakla görevli teşkilattır.

    kaynak : wiki
    ^:önlem almak?^
    windy
  9. bir süredir tsk bünyesinde geçen 15 yılın ardından astsubay rütbesinden istifa ederek eğitim için abd'ye gitmiş ve başkanlık öncesinde kurum ile ilişkisi bir aylık müsteşar yardımcılığı olan birisi tarafından yönetilen istihbarat kurumu.