1. 90larda bu yüzden her gece beeeennn... şarkısının klibiyle koşan adam olarak tanıdığımız süper eğlenceli şarkıları ve sahnesi olan müzisyen.

    daha sonra joker şarkısıyla favorim olmuştur.

    kokoreç, asuman, elma değil ayva, bi fotoğraf çekinebilir miyiz gibi eğlenceli, dillere dolanmış şarkıların sahibidir. bunun yanında slow şarkıları mesela unutulmaz, mesela hatıralar müthiştir. "geçip giden u ğuuuu zamanları u ğu ğu ğu ğuuuu... "

    konserleri çok eğlenceli geçiyor süper enerjik. şarkıları beni sebepsiz mutlu ediyor. şarkılarını mırıldanıp ağız kulak seviyesinde dolaştığım çoktur..

    asıl adı "fergan mirkelam" mış bu arada, yeni öğrendim ben de... ismi de ilginç.

    bonus: her gece
  2. doksanlı yılların pop müzik anlayışında fitili başka şekilde yakan biriydi mirkelam. gerek müziği, gerek yorumu, gerekse şarkılarındaki hareketlilik ve hala daha zevkle dinliyor olmamız bunun kanıtıdır nazarımda. efsane bir slow parçası vardır ki "unutulmaz" .

    yakın zamanlarda reklam müziklerine el atmış ama o' nu yeni albümüyle görmek isterdim doğrusu.
  3. değeri bilinmeyen müzisyen. ne zaman ismini görsem, şov dünyasının çakalları arasında parlayan bir inci gibi durduğunu düşünürüm. bu çakalların ve banallığın arasından sıyrılıp buraya kadar gelmiş olması bile başarı. pek önemsenmeyen şarkı yazarı olarak da kalabilirdi.
  4. eşsiz favorileri ve tuhaf koşuşuyla hafızalarda yer edinmiş eski şarkıcı. şimdi ne yapıyor bilen beri gelsin. (bkz: ilhan irem)
  5. amasya piyade tugayında...sene 1995..nöbette dinlenen 'hatıralar'.. akustik gitarla çalınan 'hatıralar'..hey gidi günler..
  6. başlık fergan mirkelam olarak açılabilir. ilgili yorumlar fergan mirkelam hakkında. fergan mirkelam'ın babası ise nazım mirkelam.
    geçenlerde dinlediğim radyo tiyatrosunun yazarının nazım mirkelam olduğunu öğrenince ilginç geldi bir bakındım. nazım mirkelam için de wiki şöyle diyor

    "çoğu yayımlanmayan polisiye ve bilimkurgu romanları yazmış, adliyede gördüğü bir evrak çantasından etkilenerek eşini, dostunu ve oğlu fergan'ı oynattığı kara çanta adında bir soygun filmi çekmiş bir baba nazım bey. eşinden ayrıldığı için oğluyla çok yakın olamazlar, annesi ve anneannesi tarafından büyütülür fergan mirkelam. nazım bey avukattır. ud ve piano çalar."

    baba nazım mirkelam da oldukça renkli biri anlaşılan ancak 2007 yılında prostat kanseri nedeniyle rahmetli oluyor. haberler "ne yaptın mirkelam" şeklinde fergan'a yüklenmiş zira "ünlü popçu babasının yaralarını sarmak için kılını bile kıpırdatmıyor" şeklinde haberler çıkmış. bu da ilginç bir anekdot olarak hayatın acımasız bir o kadar gerçek detayı olarak burada kalmış olsun.
  7. favori şarkılarından birisi ikinci klibini çektiği tavladır. güzel bir klii vardır. linki bu olsa da şuradaki hali de çok eğlencelidir.
  8. aşkı en yalın haliyle bize anlatan şarkıcı.

    "işte bu kapı, işte bu da sapı,
    daha nasıl olur ki aşkın ispatı?"

    büyüksün üstad.
  9. Asıl adı "fergan"dır. Mirkelam soyadıdır. Her şarkısı, henüz lise ikiye giden cıvıl cıvıl bir delikanlının neşesinde, tazeliğinde, romantikliği ve temizliğindedir. kargo grubunun Koray Candemir'siz kısmıyla yaptığı "rrdp" albümü tavsiye edilir, pek güzeldir. Kişisel favorim için bkz

    Ne diyeyim, Öyle günler oldu ki o'nla, konuşmasam olmaz ki...