• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.40)
modern family
üç akraba ailenin ilişkilerini bize the office tarzı belgesel benzeri bir yapım ile anlatıyor. ve bu ailelerden biri vietnamlı bir çocuğu evlat edinmiş olan gay bir çift.


  1. 2009'dan beri abc kanalında yayınlanan muhteşem komedi dizisi. dizi, 3 aile ve 3 ayrı yaşamı ele almakta.
    hope
  2. amerikan rüyasının gerçekleşmiş halidir. tabii modern dünyadaki versiyonu.
  3. bu dizi beni çok güldürüyor. her bir karakterin kendine özgü komikliği var ve böylece diğer güldürmeyi amaçlayan dizilerdeki gibi, "şu karakter espri yapsın artık" demiyorsunuz. yada gülümsetmiyor sizi sadece, bildiğin gece gece kahkaha atabiliyorsunuz. tartışmasız izleyin derim.
  4. ince ayrıntılarıyla, her karakterin kendine has özellikleriyle beni gülmekten öldüren dizi. klasik komedilerden farklı olarak gülme efekti yok bu dizide. komedi izlerken gelen kahkaha sesiyle "işte şimdi gülmeliyim hahaha" diyerek istemsiz gülmeye başlamıyorsunuz. (tabii bu durum gülme efektiyle gelen uyarıyla harekete geçmeye alışmış bizler için başlarda zor oluyor, ilk birkaç bölüm hiçbir espriyi yakalamayıp gülemezseniz çaktırmayın. bi arkadaşımın başına geldi oradan biliyorum)
    izlerken son sezonlara doğru kişilik analizi bile yapmaya başlayabilirsiniz çünkü her karakter çok dolu, uydurma 2-3 özellikle geçilmiyor. hal böyle olunca hepsinde kendinizi özdeşleştirerek bir yön bulup sevebilirsiniz :)
    !---- spoiler ----!

    ayrıca dizide ilgimi çeken bir konu: dizide 3 ailenin 6 yetişkini bazı konularda ayrılığa düşüyor, birkac bölümde farklı farklı "iki tip insan vardır" konusu işleniyor. ve bunların çoğunda da pritchett'lar bir grup, onların eşleri (cam, gloria, phil) diğer grup oluyor. ilişkideki mantıklı insanlar - hayalci insanlar, partici insanlar - sakin insanlar gibi. ve böyle bölümlerin çoğunda da tatlı bir şekilde bu iki tipin birbirini nasıl dengelediği gösteriliyor. tabii biz de bir yandan gülerken bir yandan ağzımız açık tespitleri dinliyoruz.

    !---- spoiler ----!
    not: aklıma geldikçe karakterlerin en sevdiğim özelliklerini ve en komik anlarını editlerim
  5. aslinda cok iyi bi "aile" dizisi. cok eglenceli, aileyle beraber de izlenir. daha tatli olur sizin de modern bir aileniz varsa.