1. çok isabetli bir noktaya güzel şekilde değinen bir başlık olmuş. çünkü yığınların zihninde modernite kavramı, 'batının ahlaksızlığı'nın yüksek ahlaklı doğuya yedirilmesinden fazla şey ifade etmiyor. oysa zahirinin aldatıcı olduğunu en iyi bilmesi gerekenler de doğululardır.. neyse bu başka bi mevzu.

    çıplaklık temelinde ele alınmış bu konu ama zaten göreceli bir olgu daha da göreceli bir ifadeyle ele alınmış gibi geldi bana. modernizmi hep bir yerden gelen bir şey olarak nitelediğimiz için sanıyorum ki başka toplumların hayat standartları içerisinde normal sayılabilecek davranış, giyiniş, konuşma tarzlarını kendimize yakıştıramıyoruz ve bir nevi bu durumu kötülüyoruz. oysa modern şimdiki zamana ait olan demek. senin zihninde şimdiki zamana uygun olan giyiniş tarzı farklı olabilir, modernliğin asıl ölçüsü ise fikirdir; bilimdir; sanattır. anlaşılamayan şeylere menfi damgası yapıştırmak kanımızda var, önyargı bu konuyla oldukça ilintili.
  2. batıyı bize sapkınlık şeklinde gösteren bir devletin altında sıkışıp kalmış düşüncelerimiz var . normallestirmeyi terör yerine bu konularda yapılmış olsa belkide kadınlara taciz şiddet azalır bize kadını erkeği haklirini özgürlüklerini sınırlandıran insanlar var oldukça geleceğe dair umudumuz sıkışıp kalmış kaygılardan ibaret ..
    belit
  3. evet yoktur. ancak sex sells diye de bir özlü söz vardır. modernizmle ilişmiş sanat dalları (özellikle sinema) bunu çok iyi kullanır. herşey yerinde ve zamanında güzel yersiz ve zamansız iken de anlamsız ve abestir hanımlar beyler. nasıl ki cıbıldak kadın ve erkeklerin bir arada bulunduğu rönesans tabloları rahatsız edici değilse, orda burda gereksiz, estetik bile olmayan sırf "işte cesur sanat budur, modern sanat budur!" diye bize yutturulmaya çalışılan çıplaklık ve sex unsurları da o derece rahatsız edicidir. cesur sanat değil ucuz sanattır. işte bu lafım sana tarantino, bilimum populer tv dizisi yönetmenleri ve digerleri. iyisiniz hoşsunuz ama bu demek değil ki sanatınızın yerilecek tarafı yok. belki senin kadar iyi sanat bilgim yok tarantino kardeş ama pulp fiction'da ki bir yığın gereksiz sahnene de laf etmeyecek değilim.
    yaşar usta mode:off devam edelim. sonuç olarak modernizm yolundan şaştı yanlış anlaşıldı. bizim ülkemizin kimi nadide entel üst insanları da çıplaklığı kabul etmenin sanattan anlamanın ilk kuralı olduğunu sandılar. gereksiz çıplaklıktan rahatsız olanı da çıplaklığın gereksizliği mi olurmuş diyerekten sanat özürlü diye yaftaladılar...