1. şu sıralar solgar vm2000 olanını kullandığım çoklu vitamin hapları.

    geçen sene nikah, evlilik koşturması sebebiyle supradyn all-day kullanıyordum. bir yere kadar yükseltmişti değerlerimi ama öyle süper enerjik, zinde olmadım doğrusu. bayılmadım da o da önemli.

    bu sene de dediğim gibi solgar’ın ödüllü vitaminine başlayayım dedim ki pharmaton’da şeker var ve arda türkmen iticisi reklamını yapıyor diye kullanmak istemedim. solgar’a karar verdim ben de. ve enerji vereceğine müthiş bir uyku, bir ağırlık, bir yavaşlama yaptı.

    gece de uyutmuyor dediler. onu daha çözemedim de içer içmez bir ağırlık çöküyor. şeytan bunun neresindedir bilemiyorum.
    bilen varsa kırmızı butonum açıktır.
  2. meşhur bir multivitaminin bir kapsülü, glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit olan laktozdan 26 mg içerir. bu oldukça düşük bir miktardır. bir fikir vermesi açısından yaklaşık 200 ml olan bir bardak süt yine yaklaşık 12000^:12bin^ mg laktoz içerir.

    bu 26 mg ın yaklaşık % 40'ı emilir. daha da hesap kitap yapamam. işte oturun bir kapsülüyle kaç kalori aldığınızı hesaplayın. ama bence uğraşmayın. o kadar incesine girdikten sonra, kalkıp şişeyi açıp içinden 1 tane çıkararak, pompaya basıp 1 bardak su doldurarak, kolunuzu kaldırıp kapsülü elinizle ağzınıza atarak, bardağı ağzınıza götürüp suyu yutkunarak içerek vs o kadar kalori yakarsınız.^:swh^

    ek bilgi; laktoz intoleransı olanlarda bile laktozun günlük tolere edilebilecek miktarı 12000 mg dır.