• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.23)
Yazar emrah serbes
müptezeller - emrah serbes
güzel olmak isteyen alkolikler, berduşlar, kardeşler... zembereği boşalmış hayat memat ezberleri, tek gözlü geceler. yeraltının karın gurultusuna, belalı bir gündüze sarılan cuaralar.

müptezeller, uğultuların, yoksunluğun ve kaybeden delikanlıların romanı. lime lime, ufalanarak.

emrah serbes, kenarların soluğunu dünyaya katlanamayan, kendine gömülen çocukları haykırarak anlatıyor.

"üzülme baba." dedim, "alt tarafı bir ev, alt tarafı beton parçası ya. çalışır ederiz, yine alırız. ben de çalışırım bundan sonra, söz, alırız bir ev daha." "ona üzülmüyorum ki ben." dedi babam. "her ay evin taksitini ödedik de ne oldu. bak, uçup gitti elimizden balon gibi. keşke seni ağlatmasaydık çocukken. keşke sana o akülü arabayı alsaydık."

yaz biter, güz biter, hep kış gelir


  1. emrah serbes'in son kitabı. henüz alıp okuyamadım ama en kısa zamanda temin edip bitirmek istediğim kitap.

    edit: kitabı aldım ve bitirdim. beklentimin altında kaldı diyebilirim. ben emrah serbes'ten daha çarpıcı daha güçlü bir kitap beklerdim ama 'hikayem paramparça' kitabında anlattığı kesitlerin tamamlayıcısı tarzında bir kitap olmuş. ha yine hiç yoktan iyidir emrah başgan ne yazsa okurum ama ne bilim içime sinmedi.
  2. dün alıp okumaya başladım.
    yine döktürmüş, yine tripten tribe sokucak bizi,yine içkiye sigaraya vericez kendimizi.
  3. her ne kadar kendisine son dönem çıkışlarından ötürü bir parça uyuz olsam da yazım dilini seviyorum itiraf ederim, tüm yazdıklarını okudum. ve tabii bu kitabı da aldım, bir çırpıda okudum bitti. yine bizim dilimiz vardı, yine erken kaybedenler, yine umutsuzlar... çocukluğum ve ilk gençliğim vardı... yaşadığım şehirlerin yaşadığım sokaklarını mahallelerini anlatmıştı kayboldum o yollarda yeniden. yalnız spoiler gibi olmasın ama okurken elinizin altında, sigara, alkol, ispirto, ot, çöp bulundurun derim, fena canı çekiyor insanın benden söylemesi...
  4. !---- spoiler ----!

    "insan sadece kendi için yazar mı?yazabilir mi?ne işe yarar o zaman yazmak?yazdıklarım ne bana iyi gelmişti ne de başkasına

    !---- spoiler ----!
  5. yeni bitirdiğim emrah serbes kitabı.

    !---- spoiler ----!

    “sen ne yaptın bütün yaz?” diye sordu. “bekledim” dedim. “sadece bekledim”. bu sıcağın alnında sadece bekledim. küçük bir haber. bir reddediş bile olurdu. küçük bir umursanma kırıntısı. en azından. şimdi bütün yaza geri dönüp baktığımda, sanki zaman hiç akmamış gibi geliyor. ama bilincim “koca bir yaz geçti,” diyor. “bu da çok ağır bir his.”

    !---- spoiler ----!
  6. yazı dilini beğenmedim. başka kitabını okumadım. herkes ballandıra ballandıra anlatmış, kitaplarına bayılmış, yazarın kendisine ayrı bayılmış. kendimi sorguladım açıkçası herkes bu kadar beğenirken ben niye bu kadar nefret ettim diye. yazı dilini, anlattıklarını beğenmedim. beğenemedim. diğer kitaplarını da okumam.
  7. bakin emrah serbes, hakan gunday ve rastgelmedigim diger turkce yazan yeralti edebiyati yazarlarini okumak, okudugundan hosnut kalmak biraz daha hayatin kotu kokan taraflariyla karsi karsiya gelmekten kacinmayan insanlarin yapacagi seydir.
    emrah serbes'in bu kitabi bir nevi hayat hikayesi tadinda oldugu icin ilgiyle okudum, cunku bu adam yazilarina kendi hayatindan parcalar ilistiriyor. yazi dilindeki sadeligi de sevdim, okumayi ve dolayisiyla okudugundan anladigina odaklanmayi kolaylastiriyor. cok guzel aforizmalari var icine serpistirilmis, ic cizlatan turden ve bir o kadar da gercek. ayaklari yere basan sacmalikta bir roman. okuyup bitirdikten sonra gunlerce kafamda dolandi, ruyalarima girdi. hafizam bok gibi, simdi hikayeyi anlatan karakterin adini hatirlamiyorum ama onunla butunlestim sanki. etrafi kotu deneyimlerle ve tahta eksiklikleriyle dolu olan bu hayali kitap kahramaniyla tanismak istedim resmen.

    bilmiyorum neden, bu kitap beni cok etkiledi.