1. Kasım 2006 tarihinde internet üzerinde hizmet vermeye başlayan nadirkitap.com ticaret sitesi Nadirkitap Bilişim ve Reklamcılık Limited Şirketi tarafından işletilmektedir. Nadirkitap, Türkiye'deki kitap satıcılarını ve sahafları internet üzerinden alış-veriş yapmak isteyen kişilerle güvenli bir şekilde buluşturmak ve aralarında gerçekleşecek ticarete aracılık etmek amacıyla hizmet vermektedir. Bu amaç çerçevesinde Güvenli Ticaret Döngüsü sistemi oluşturulmuş ve böylece Nadirkitap'ta alış-verişin en güvenli şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır.

    Siteye üye olan sahaf ve kitap satıcıları, siteye her gün yeni kitap, dergi vs. eklemektedir. Dolayısıyla yıllar önce basılmış bir kitabı veya yeni basılmış ama baskısı tükenmiş bir kitabı Nadirkitap'ta bulmak her gün daha da kolaylaşmaktadır. Nadirkitap aracılığıyla yayınevleri veya kitap satıcıları, ürünlerini internet ortamında binlerce müşteriye en hızlı ve kolay şekilde satıma sunma avantajını yakalarken, kitap almak isteyenler de bu çok satıcılı ortamda almak istediği kitap, dergi vb. ürünleri en uygun fiyata bulma şansını elde ederler.
  2. tamam sahafın o atmosferi çok farklıdır. gezmeye karıştırmaya izin verirlerse (evet izin vermeyenini de gördüm-buldum) ama aradığınız tek bir kitapsa ve her sahafta bulunabilme olasılığı biraz düşükse o zaman en iyi seçenek nadirkitap oluyor.

    aynı anda türkiyenin çok farklı şehirlerinden çok fazla sahafta aradığınız ürünü kalitesi-basım yılı- fiyatı- yıpranma durumu-edisyonları olarak karşılaştırabiliyorsunuz ki bu bence en iyi özelliği.

    ayrıca büyük kitap sitelerinin aksine, küçük esnaftan aldığınız için kargoya neredeyse aynı gün veriliyor. elinize geçmesi de çok kısa sürüyor.

    kargo ücreti için de bir küçük ayrıntı var; bazı şehirlerde yakın olan birkaç sahaf birleşiyor ve diyelim bu sahaflardan 3 tanesinden ayrı ayrı alışveriş yaptıysanız 3ü birlikte kargoya veriliyor. fazla kargo ücretinden kurtulmuş oluyorsunuz.
  3. 1 kitap almak için girip 20 kitap ile çıkmak.
  4. bir yığın soyguncunun sahaf diye doluştuğu site. basımı birkaç yıl önce bitmiş 3 ciltlik bir kitaba 600 lira istendiğini görünce dağarcığımdaki tüm küfürleri sıralayıp çıkış yaptım.
  5. arkadaşımın önerdiği kitabı idefixde bulamamam üzerine danıştığım tanıştığım sitedir . memnun olma dereceniz tamamen satıcıya bağlıdır . sipariş ettiğim gün kargoya verilmişti (agota kristof - dün)
  6. yaptığım tek siparişten oldukça memnun kaldığım site. mario puzo'nun baskısı bitmiş kitaplarını çok uygun fiyata almış oldum.
  7. baskısı olmayan kitapları çok yüksek fiyata sattıklarına zaman zaman şahit oldum.
    örnek

    dr, idefix gibi yerlere bakmadan önce buraya bakılırsa oldukça ucuza kitaplar bulabilirsiniz.

    liste fiyatı üzerinden 40 liralık bir kitabı 5 liraya, 35 liralık bir kitabı 7 liraya almıştım.
  8. ikinci el kitapları neredeyse sıfır kitabına satan sahaflar barındıran site. ikinci eline bakıyorum 20 tl, yeni basımına bakıyorum 25 tl. toplu alırsan kargoydu indirimdi derken yenisi daha ucuza gelecek. bir de ekstra 5-7 lira kargo ödüyorsun her kitaba.

    her sahafta her kitabı bulamıyorsun. geçenlerde harry potter serisini tamamlayayım dedim. her yerde yeni kapaklar var. ben de eski kapak istiyorum mecbur buralara bakındım.
    7 kitaptan 6'sını bu sitede buldum. bir tanesini de başka yeni kitap sitesinden eski kapak görünüyor diye sipariş ettim.
    nadirkitap'tan 6 kitabı 4 ayrı kargoyla getirdiler. (haliyle) hepsine 7'şer lira ödedim. bir de farklı siteden aldığım yeni kapaklı geldi. o kadar uğraştım yine bir sike derman olamadım yani.

    ek olarak, çeşitli kitap gruplarında kitap değiş tokuşu yapmak daha faydalı olabilir. 25 liralık kiaba 18+5 lira ödeyince kimse kâra geçmiyor.
    duyk
  9. sahaf kültürünü yaşattığı için sevdiğim site. ankarada aradığım osmanlıca eserleri bulabileceğim bir sahaf yok malesef. hatta nadir kitap sitesinin güzel yanı kitabın adını yazınca olduğu satıcıların direk çıkması. çünkü kırk yılda bir sahaf bulduğunuzda kitabın adını söylüyorsunuz bilmiyorum diyor, geç bak diyor. onca kitap arasında neresine bakıyım bi yönlendirme yapsaydın diyorum. bence gayet başarılı bir site. parasal kısma gelince evet çok kazık satanlarda var ama serbest piyasa, adamda kimsede bulunmayan bir kitabı bulmuş ve satıyorsa çok da bir şey diyemeyiz.
  10. güzel bir site. ancak, özellikle sitedeki sahaflardan alışveriş yapılırken dikkat edilmesi gerekiyor. gayet ilgili, bilgilendirici, dürüst satıcılar olmakla birlikte bir iki kere denk geldiğim hakkında yorumları da olumlu olan katakullici ekipler var.

    Geçenlerde, sitede "1927" basımı olduğu belirtilen, fiziksel durumu da gayet iyi^:fotoğraflardan ^ olan yabancı dille yazılmış bir kitap ile ilgilendim. çok bulunmayan bir kitap olsa da net üzerinden yaptığım biraz uğraş isteyen araştırma neticesinde ise sitedeki kitabın "1963" basımı olduğunu öğrendim. satıcıya sorduğumda "evet, efendim yanlışlık olmuş" dedi.

    maddi/manevi değerli bir kitabı sadece internet üzerinden, görmeden almak için biraz riskli site. çünkü kitapların fiziksel durumları tamamen satıcının değerlendirmesi ya da göstermek istediği şekliyle bildiriliyor. ayrıca bahsettiğim durumlarla karşılaşmak olası. diğer türlü iyi durumda güncel ya da her daim okunan ikinci el kitapları neredeyse yarı fiyatına bulmak mümkün.

    bir de şöyle şeyler var ;





    bazen, yazarı tarafından gene ünlü/ünsüz bir yazara ithaf edilerek imzalanmış ilk basım kitapların ciddi meblağlar ile satıldığını görüyorsunuz, üzülüyor, anlam veremiyorsunuz.