• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
napola - dennis gansel
nasyonal sosyalist almanya döneminde nazi almanya'sı için bürokrat yetiştirmek için kurulan national political academy (napola)'deki 16, 17 yaşındaki alman gençlerinin eğitilmesi sürecini ve hitler'in elitlerini yetiştirilmesi sürecini ve okuldaki yaşanan olaylar (1942) (sinemalar.com)


  1. nazilerin 15-16-17 yaşlarında ki gençleri katı, acımasız ve sert askeri eğitimle merhamet duygularını sömürerek birer canavara dönüştürmesini anlatan güzel bir filmdi. bu tarz filmleri alman yönetmen ve oyuncu kadrosundan izlemek daha anlamlı ve keyifli oluyor.
    film friedrich weimer' ın (max riemelt) okulda ki ilk günkü heyecanı ve zamanla yaşadığı çelişkileri gösterirken ayrıca onun geldiği çevreden, aileden ve sporcu ahlakından edindiği kazanımlar sayesinde canavar olmaktan son anda kurtuluşunu gösteriyor.
    film tamam bu naziler canavar, ırkçı ama içlerinde hala hümanist olanlar var ancak işte aile baskısı, dönemin oluşturduğu şartlarda istemeyerek böyle canavar olmuş olanlar var gibi bir algı vermek istemiş sanki albrecht stein ( tom schilling) karakteri beni bu düşünceye sevk etti.

    napola' ya da herkesi almıyorlar öyle, kusursuz bir alman ırkı mensubu ve zeki olanlar seçiliyor.

    !---- spoiler ----!

    finali ne kadar sönük de olsa güzel bir mesaj verdi friedrich boksta nakavt oldu ancak hayatını ve insanlığını kazandı.

    !---- spoiler ----!