1. gözlerim. gözlerimi görmek istiyorum senin gözlerinde.
    gerçek ben. benimi görmek istiyorum sendeki bende. bir hayalete bakmak istemiyorum.
    bu gözleri, bu beni, ayrılıkla ve aşkla sınamak istiyorum.
  2. kendimi görmek, kendime bakmak istiyorum.
    kendimi sevmek istiyorum.
    doğruyu ve yanlışı ayırmak istiyorum. doğru olanı yapmak istiyorum.
    mutlu olmak istiyorum. beklentisiz mutlu etmek istiyorum. hiçbir şey ummadan, sevgimi sevgi karşılığında bile olsa satmadan sunmak istiyorum.
    nefrete sevgiyi, gaddarlığa merhameti, ayrılığa aşkı sunmak istiyorum.
    işte bu yüzden sana ihtiyacım var.
    ben seni ayırıyorum.
  3. artık farklıyız. bak farklı gözüküyor, farklı düşünüyor, farklı hissediyoruz. sen ile beniz. bize her yer cennet.
    ayrılık cehennemimiz.

    ortaya ise cenneti; ayrılığa karşı aşk ile kavuşmayı koyduk. hem kendi etrafımızda döneriz, hemi de aşk ile kavuşmanın.

    önce söz vardı. kelam.
    sonra sözü kalemle yazdık. kelimeler.
    kendimiz, kelimeleriz biz. kelimeleri, paragrafları, bölümleri yazacağız. nihayetinde insanoğlu adlı bir roman ortaya çıkacak. bunu hep birlikte okuyacağız. sen güzel kelimem, okumak için, sendeki rengi, sana ihtiyacım var.
  4. bu soru aslında ayırmaya ihtiyacı olduğu temelinden hareketle yola çıkan birinin bu ihtiyacın nedenini arayışı idi.
    madem ayırsam da biriz, madem yok farkımız, madem sen yine bensin, o halde sana ihtiyacım yok.
  5. anlamak için sana ihtiyacım var. önce ayıracağım ki, beraberliği anlayayım ve sonra birleştireyim. tıpkı tekliği anlatan çokluk, sonsuzluğu anlatan ölüm, varlığı anlatan yokluk gibi.
    beni oku, beni anla ve yaz, beni anlat.
    pixeller birleşiyor beynimde, renk renk. harfler var, ayrı ayrı. notalar var, tek tek. resminizi görün, müziğinizi duyun, kitabınızı okuyun. birleştirin.
  6. iki deniz. ayrı duran. bak karışmazlar birbirlerine.
    sevgili denizim.
    sen acı olmasan benim tatlığımı kim anlar?
    anlamak için sevgili denizim, sana ihtiyacım var.
    tamam, sakin ol şampiyon, ben acı olayım. önemli değil. sen tatlı ol.
    ne değişir ki? ikimiz de aynı kaynaklardan değil miyiz? seni de 4 ırmak beslemiyor mu? beni de 4 ırmak beslemiyor mu? neden 8 ırmak olmasın?
    beni ayırma, beni uzaklaştırma. ben, senin tamamlayıcınım.
    tamamlanmak için sana ihtiyacım var.
  7. 16.04.2016 da 12:21 girilen son girinin sayısal ifadesi gibiyiz.
    bir birine bakan aynı göz.
    bir birine bakan 2 ego.
    bir birine bakan 2 vicdan.
    bir birine bakan 2 akıl.
    bir birine dönmüş 2 beden.

    farklılık bir kitap olsaydı sonsuz uzunlukta olurdu. ama bunun öğrettiği şey tüm bu farklılıklara rağmen hepimizin aynı olduğu belki de.
    bana do ile başlayan bir şarkı yaz. do ile bitsin ve sonsuz uzunlukta olsun. tıpkı 1 ve 2 arasındaki zaman aralığı gibi. bana şarkı yazman için sana ihtiyacım var.
  8. ayırmadankelimeleranlamsızlaşıyorvebütünügörmekzorlaşıyorayırmadananlayamadığımiçinayırmakiçin benden beni sana ihtiyacım var.
  9. farklısın. farklıyım. bunu iyi düşün. çünkü farklılıklardan yola çıkarak birbirimize ne denli benzediğimizi, hatta ve hatta aynı olduğumuzu, farklılıkların sadece birer sanrı olduğunu söylüyorum. dünya, zaman, madde hepsi ustaca bir ilüzyon. ve sen büyücü. sen, ilüzyonu biliyorsun. beni büyülemen için sana ihtiyacım var.

    uzaklık yakınlığı, ölüm sonsuzluğu, ayrılık aşkı, gaddarlık merhameti çağırıyor zihnimde. seni ne olursa olsun seveceğime, senden ayrı olsam bile ayrı kalmayacağıma söz verdim. uzaklığın, sensizliğin bir önemi yok. ben seni yakınımda ve yanımda her daim hissediyorum. bana bu hissi yaşatman için sana ihtiyacım var.

    bu kadar uğraştın benimle. ve pes etmedin. inat ettin. kazanmak ve toplamak için. neden? bu sorunun yanıtını duymak için sana ihtiyacım var.

    ağlama. ağlatma beni. üzülme. ben gitmedim ki hiç. hep yanındaydım. sen saat başı düşünürken beni, aklım hep sendeydi. hatta son zamanlarda o kadar aklım havada ki. en net bildiğim şeyleri bile unutur oldum. bana hatırlatman için sana ihtiyacım var.

    aşk keşke tek kişilik olsaydı değil mi? yok öyle yağma. sadece anlamak için ayırdın. sen ile ben. anlamak için sana ihtiyacım var.

    ne çok ihtiyaç duyuyorum sana bir bilsen.
  10. göz kendini göremez. kendini tanımlayamaz bile. kendimi tanımlamak için sana ihtiyacım var. belki de bu yüzden en az iki çift göz bir tam ediyor. yarım kalmamak için sana ihtiyacım var.
    bana seni istedim. kimi para diledi, kimi mevki, kimi şan ve şöhret. kimi hurilerle cennet sefası. ben seni diledim. bu yüzden, dileğim için, dileğimin gerçekleşmesi için sana ihtiyacım var.