1. yazarız çünkü yalnızız.
  2. hepimiz ölmekten korkarız.yazmak ölümsüzlüktür.sonsuzluktur.sen olmasan da sonsuza kadar var olmaktır.
  3. edebiyat, söyleyecek bir çok şeyinin olmasına rağmen söyleyememekten doğar. bazen bir kadın ya da bir erkeğin gidişi olabilir, bazen başka engeller, bazen kelimelerin boğazında düğümlenmesi bazen de bir daha hiç söyleme şansı bulamama. insanın içinde kalan şeylerden doğar edebiyat, azalmayan, azalsa da bitmeyen, bitse de yıllar sonra bir anda aklına düştüğünde insana bir sigara yaktıracak şeylerden.

    bu kalan şeyleri anlatma, en azından yazılı olarak dökme ve arınma, onlardan kurtulma çabasıdır yani yazmak. bu yüzden yazar "yazmasaydım, çıldırırdım." diyor belki de.
  4. "neden yazılır? dünya acılı olduğu için yazılır. duygular taştığı için yazılır. insanın kendi zavallılığından sıyrılması çok güç bir işlemdir. ama insan bu, bir kez bu zavallılıktan sıyrılmaya görsün, o zaman yaşamı kendi egemenliği altında alabilir. işte böylesi bir egemenliği bir iki kişiye daha anlatmak için yazılır ya da kendi kendine kanıtlamak için. çünkü insanın kişisel özgürlüğü, kendi dünyasına egemen olmasıyla başlar. dünyasına egemen olan insan, acıları coşkuya, bunalımı yaratmaya, sevgisizliği sürekli aşka dönüştürebilir. ben dünyama egemen olabilmeyi edebiyatla öğrendim."

    tezer özlü
  5. dna'ya benziyor yazı yazmak. beleşten bir alt nesile geçiriyorsun bildiklerini,ölümlü beyninden çıkan fikirler ölümsüzleşiyor bir anda.
  6. soru-cevap kategorisi içinde olduğumuz için rahatlıkla kendimce cevap vereceğim.
    ben konuşamadığım için yazarım. düşüncelerimi ve hislerimi paylaşmak isterim. karşımda konuşabileceğim birisi olsaydı şu an burada olmazdım.
  7. soyleyemediklerimizi soylemek icindir en basite indirgenmis hali bence. bunun yaninda garip bi sekilde insanin yalniz kalma korkusuna nedense bi su serper , yazmak icin yalniz kalmaniz gerekir ama yazmak sizi yalnizligin verdigi buhrandan kurtarir
    bragi
  8. insanlık tarih boyunca tanrıyı aradı. yaratmak eylemine olan saplantımız hem fizik hem de metafizik alanda sayısız araştırmaya neden oldu. insan yaratmak uğruna bilimde ilerledi. insan her eyleminin merkezine yaratmak fiilini koydu.
    yaratmanın en sınır tanımayan sahası sanattır. bu sahanın en kapsamlı dalı da edebiyattır. yazıyoruz çünkü yaratıyoruz. yaratıyoruz çünkü tanrılar bunu yapar.
  9. 'yazmasam deli olacaktım.'

    sait faik abasıyanık