• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
news of the world - paul greengrass
paul greengrass yönetiminde bir yol hikayesi.


  1. başrollerinde tom hanks ve helena zengel'in oynadığı 2020 yapımı filmin yönetmeni paul greengrass. paulette jiles tarafından 2016 yılında yazılan ve aynı adı taşıyan romandan uyarlanmış perdeye.
    amerikan içsavaşının hemen sonrasındaki dönemde geçiyor olaylar. kasaba kasaba dolaşıp topladığı kalabalığa kim bilir ne zamandan kalma gazete haberlerini okuyarak geçimini sağlayan bir savaş gazisi var. kızılderililer tarafından kaçırılmış küçük bir kız çocuğunu ailesine teslim etme işi üstüne kalıyor ve yola çıkıyoruz.
    filmin hikayesi pek bilinmedik değil. daha önce de beyaz perdede kızılderililer tarafından kaçırılıp yetiştirilen çocukların öykülerini izledik. yol hikayeleri de pek sevilir amerikan sinemasında. yine de izleniyor film. dönemin koşulları son derece başarılı aktarılmış. 1870'li yıllarda batıya yerleşmeye çalışan halkın barınma ve karın doyurmanın ötesine giden bir hayatı olmadığını izliyoruz. okur yazar kimse bile yok. mekanların konfor koşulları daha önce izlediğimiz bu dönemi anlatan filmlerdekinden çok farklı ve sanırım gerçeğe daha yakın.
    film hem fazla bir aksiyon barındırmaması hem de görsel olarak güzel insanlar, manzaralar, şaşaalı mekanların eksikliğinden ötürü kimilerine sıkıcı gelebilir,ama ben ilgiyle izledim.
    https://www.imdb.com/title/tt6878306/