1. amerikalı mucit. bütün dökümanlarına yazdıklarına çizdiklerine abd hükümeti tarafından el konmuştur ölümünden sonra. şuan kullandığımız sayısız teknolojinin temelini atmış olan kişidir.
  2. şuan mümkün olmayan, yada olmasına izin verilmeyen kablosuz elektrik aktarımını başarmış fizikçi.
  3. abartılmış balon fizikçi, sınırsız bedava enerji üretmeyi buldu ama amerika planlarını alıp yakıp küllerini nil nehrine savurdu lölölölö gibi muhabbetler dönüyor internette, daha vahim olanı ise böyle hikayelere inanan insanlar. deli misiniz oğlum, amerika nere nil nehri nere. internette her okuduğunuza inanmayın.
  4. bu adamın belgrad'da bir müzesi vardır. külleri, çizdiği resimler ve bazı çalışmaları sergilenir. deneyler yapılır.

    ziyaretçi defteri ise türkler tarafından işgal edilerek "adamlık kuyularında merdivensiz kalan adam" "olmasaydın olmazdık" gibi yazılarla doldurulmuş.
  5. hakkında oldukça bilgilendirici bir belgesel mevcuttur. history channel yapımı. bulması da oldukça kolay. merak edenlere tavsiye ederim 40 dakikada tesla hakkında bilmeniz gereken herşeyi öğrenebilirsiniz.
  6. günlük hayatta kullandığımız birçok şeyin mucidi olup, buluşlarını insanlığa "ücretsiz" sunma felsefesinde ilerleyen asil bilim insanı. ne yazık ki edison gibi paragöz insanlarla dolu dünyamızda bir başına ölmüş, neredeyse hayatı boyunca yanında sadece çok sevdiği güvercinleri olmuştur. büyük insandır.

    hakkında güzel bir çalışmaya şuradan ulaşılabilir.
  7. güvercinle evlenmeye çalışmıştır.bildiğiniz güvercin.lakin bü
    cakal
  8. bugün doğum günü olan deha. biliriz ki onun sayesinde şu satırları yazmaktayız. rip.
  9. hakkı yenen emekçi.
    elektriğin babası.
    sayesinde evime ekmek getirdiğim adam.
  10. 3'e bölünen sayılara takıntılı, belgrad'da ziyaret edilesi ufak bir müzesi olan sırp asıllı bilim adamıdır. müzesinde sergilenen interaktif eserlerin başında endüksiyon motorları, uzaktan kumandalı bir bot ve kumanda aleti, tesla bobini bulunmaktadır. müzeyi ingilizce bir tur ile dolanmak isterseniz (2016 ocak) 500 dinar civarında bir para ödemeniz gerekmektedir.

    ayrıca sırbistan'da 100 dinarın arkasında tesla'nın gençliğini temsil eden bir çizim bulunmaktadır. yine aynı banknotta manyetik akı yoğuınluğunu bulmaya yarayan t=(wb)/m^2 formülü yer almaktadır.

    belgrad'ta yer alan havaalanı (lybe-beg) da adını nikola tesla'dan alır.