1. 2006 yılında nintendo firması tarafından piyasaya sürülen oyun konsolu.

    playstation'dan farklı olarak motion sensor kullanan nintendo daha zayıf görüntü kalitesi ile daha yüksek oyun zevkini hedeflemiştir. konsola kayıt edilen oyuncular "mii" adı altında bir listede toplanır ve daha sonra konsol tarafından hatırlanır. böylece konsol üzerindeki tüm oyun geçmişiniz kayıt altına alınır. özellikle hareket sensörünün kullanımı sayesinde bazı oyunlar çok daha zevkli hale gelmiştir. wii fit gibi spor eğitim oyunları (aslından oyundan çok spor simülasyonu) sayesinde oturduğunuz yerde oyun oynama devri sona ermiştir. wii board, üzerine çıkarak kullandığınız bir aparat olarak çoğu oyunda kullanılır. özellikle vurmalı ve atmalı oyunlar konsolda büyük bir fark yaratmıştır.

    her ne kadar piyasadan farklı bir tarzla çıkmış olsa da playstation 'ın tahtını tehdit edememiştir. gerçi wii ile playstation'ı ayırmak gerekir:

    wii, özellikle çoklu oyunculu oyunlarda interaktif bir deneyim sunarken grafik kalitesinde beklenen düzeye erişememiştir. fakat yine de oyun zevki konusunda üst sıralardadır.

    playstation ise tam bir tek kişilik oyun konsoludur. çoklu oyunculu oyunlarda wii kadar zevk vermezken zaten çoklu oyun deyince çoğu zaman futbol ve basketbol oyunları akla gelmektedir. tekli oyunlarda grafik kartı kalitesi sayesinde büyük bir fark atan playstation'ın kanımca bir dezavantajı da oynanabilirliliğidir. wii için bir motion control yeterlidir ve her yaştan kullanıcı için dizayn edilmiştir. playstation'ın pad'ini kullanmak ayrı bir maharet ister. aslında wii'nin oyun zevkinin yüksek olmasının temel sebebi de bu ikisi arasındaki oyun kolu farkındandır.

    her elektronik üründe olduğu gibi wii'de de dünya ile aramızda bir miktar fiyat farkı vardır. bu durum oyun konsolu alıcıları arasında playstation'ın tercih edilmesinin sebebi olabilir. bu yüzden ülkemizde wii satış rakamları düşüktür. oysa ki tüm dünyada playstation'dan sonra en çok satan oyun konsolu durumundadır.

    nintendo wii oyunlar

    nintendo wii fiyatlar

    nintendo wii amazon