1. bu tanıma ilk olarak garry chapman- 5 sevgi dili kitabında rastlamıştım. birlikte bir kişiliğe bürünme de diyebiliriz aslında nitelikli beraberlikten bahsederken. .çiftlerin, nasıl zaman geçirdiğinden tutun da neler yaptıklarına kadar olan kısmı burada ele almak mümkün aslında.

    burada bir noktanın da altını çizmekte fayda görüyorum. birlikte kaliteli paylaşımlar yapmak adına, kendi sosyal çevremiz ve özgürlüğümüzden feragat etmemiz de anlaşılmamalı hemen. her bireyin kendince iç açıları toplamı vardır kapladığı hayata dair. daraltmadan ama gelişimine katkıda bulanacak şekilde çiftler nitelikli birliktelik yaşayabilirler diye düşünüyorum.

    tabi bir de uyum durumu söz konusu. niteliği oluşturan parçaları bir araya getirmek için de her birinin ayrı ayrı ilgi alanları olmalı, ortak noktada buluştukları. burada illa da ortak noktalar olmalıdır gibi bir tanım yapmadım farkındaysanız. çünkü hiç ilgim olmayan bir konuya da merakım ve bilgi açlığımla iştirak edebilirim, o düzeyde olabilmek de mümkün. dolayısıyla da karşılıklı uyum içerisinde olmak, niteliği arttırmak adına önemlidir.

    alt alta pek çok şey sıralanabilir; hali hazırda aranızda yapanlarınız da vardır ama iletişimin üst düzeyde olduğu çiftlerde etkinlik oluşturmak zor olmasa gerek diye düşünüyorum. birlikte kitap okumaktan tutun, yemek yapmak, belgesel-film izlemek, spor yapmak, gezilere katılmak, piknik yapmak.. aklıma gelmeyen bir sürü şeyden bahsetmek mümkün.

    geçenlerde filiz akın' ın bir röportajında "eşimle sadece susarak vakit geçirmekten hoşlanıyoruz." dediği bir yer vardı sanıyorum. birlikte her ne yapmaktan hoşlanıyorsanız şayet; en başta da dediğim üzere ilişkinin kalitesini ve kişiliğini belirlemek açısından yapılabilir şeylere adım atmalı. zaman zaman şikayet edilen hevesim bitti, tutkum azaldı, aşkımın suyu çıktı, sevgimden hoşaf oldu... gibi bahanelere de zemin hazırlamamış olursunuz.

    ezcümle; ilişkinizi niteleyin..
  2. pek çok ebeveyn- çocuk ilişkisinin mahrum olduğu makbul ilişki.

    edit: sanırım nitelikli ilişki başlığına yazmam gerekiyordu. birliktelik deyince sadece kadın-erkek ilişkisi olarak anlamamıştım ben. neyse kalsın :)
  3. tanımdan yola çıkarak, "nitelik" kısmının yalnızca beraberlikle sınırlanmaması gerektiği kanaatindeyim. bu şartlardaki yaşamda her şey nitelikli olacaktır. ilişkiler, arkadaşlıklar, yanızlıklar, düşünceler vb...

    ezcümle; yaşamınızı nitelendirin.

    (çok mu çok kopyacıyım? :) )
  4. psikologumun duyguda, düşüncede ve cinsellikte birlik olarak tanımladığı şey
  5. kesinlikle uyum sözkonusu olmalıdır . insanlar arasında beden uyumu ,düşünce, hayaller yada iş alanı gibi çeşit çeşit uyumlar olabiliyor kişi tek bir uyumu düşünerek tercih yaparsa hata yapmış oluyor . belkide biraz kafa rahatlığına önem vermeliyiz yıllarca ailemizden etrafimizdan kıskançlık aldatılmak yalan söylemek üzerine hikayelerle ve büyüdük belki de en güzeli özgür kendine güvenen dürüst insanların az yetismesinde ..
    belit
  6. bırakın kalite konuşsun.
  7. sen sus gözlerin konuşsun. ^:swh^,

    çünkü sen boş yapıyor, boş konuşuyorsun. ^:swh^