• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.67)
Yazar özge dirik
nokta durağı - özge dirik
“nokta durağı bir başyapıt… nokta durağı avrupa’da, örneğin fransa’da yayınlansa yılın bombası olarak gösterilirdi. kısa sürede klasikleşirdi. ülkemizde de fişek gibi yükselmesini kimse önleyemez. göreceksiniz. kendi şiirinden başkasını beğenmeyen büyük şairler, nokta durağı’nı okuyun!” nihat ziyalan

ilk basımı kısa sürede tükenen nokta durağı, özge dirik’in bütün şiir ve metinlerini bir araya getiriyor, şiirinin bütün dönemlerine bütünlüklü bir bakış olanağı sunuyor. vasiyet, ilham nöbetleri, ikincil ruhla pisuar buluşmaları, ezberlenmiş cin ayet adlı dört bölümden oluşan kitapta şiirlere ilişkin ayrıntılı notlar ve kaynakça da yer alıyor.

(arka kapak)


  1. özge dirik 1978 doğumlu, yaşamına 2004 yılında evinin 10. katından aşağıya atlayarak son veren bir şair. 'vasiyetimdir' diye başlayan bir mektup bırakmış ardından. mektubunda 30 şiirinin başlıklarını sıralayarak ardından bir kitapta toplanmasını ve kitabın bir nüshasının mezarına gömülmesini vasiyet etmiş. ve "kendimi cennette hissediyorum. ölüme mutlu gidiyorum." yazmış o mektupta bir de.

    vasiyeti ölümünden 10 yıl kadar sonra yerine getirilerek kitabı ve yayınevi tarafından 2014 yılında basılmış.

    "ne güzel büyüdük
    kimseler bilmeden bizi.

    tahrip gücü yüksek bir çocuk
    hayatı budama peşinde şimdi..."