1. biraz farklı bir entry olacak belki ama öğrendiğimde çok şaşırmıştım ve elime de hiç bir şey geçmemişti.

    konu taharet ya da kıç yıkama olayı.

    normal şartlarda benim bildiğim şey; vücuttan o pislik çıkarıldıktan sonra tuvalet kağıdı kullanılır sonrasında bolca suyla ve el yardımı ile (bu el yardımı mühim) temizlenir ve sonrasında lavaboda sabun ve su yardımı ile bu ızdıraptan kurtulunur.

    yurt dışında gördüğüm ıslak mendille temizlemeye çalışmak ve alafranga tuvaletlerin alt kısmında vücudu su ile temizleyecek yerlerin olmaması. bu olayı kısa sürede atlatmıştım.

    asıl beni en fazla şaşırtan konu şuydu:

    tuvalete giriliyormuş, hacet gideriliyormuş, hacet giderildikten sonra alafranga tuvaletlerin kıç bölmesine yakın yere gelen su ile eli dokundurmadan yıkama durumu. sonra tuvalet kağıdı ile siliniyormuş.

    bu beni şaşırtan olayı bir kaç kişi ile sınırlı düşündüm ilk başta. sonra kendimi azınlıkta hissetmeme sebep oldu. bu şekilde temizlenmeye çalışan kişi sayısı çok fazlaymış. en azından benim tanıdığım.

    siz sosyal hayatta bu tarz muhabbetler mi yapıyorsunuz? diye sormayın lütfen. hayır.
  2. ne okudum ben dedirten başlık olacak gibi

    bir tanede ben anlatayım; erkekden kadına dönüşüm sırasında sandığınız gibi erkek penisi komple kesilmiyormuş, ufak çizikler atılıp alttan üstten dikişlerle vajina şekli alacak şekilde dikiliyormuş
  3. bunları okuyunca beynimin yaktığı glikoza acıdım.
  4. mutluluğun arandıkça daha da bulunamayacağı gerçeği.
  5. şüpheci mi denir artık bilmiyorum ama öyle bir açıdan yaklaştığımda aslında herhangi bir zamanda lazım olma ihtimali olan bilgilerdir

    solda görünce aklıma geldi, acaba bu başlığı (bkz: öğrenildiğinde ufku yarıya indiren şeyler) olarak mı değiştirsek?
  6. buzluğa biri sıcak biri soğuk iki kap su bırakırsak sıcak olan daha erken buz tutar. belki sanayide falan işe yarayabilir ama günlük hayatta bir işe yaramaz.
    jir
  7. dünyanın dönmesi.

    asla kullanmayacağım bir bilgidir. mesela.

    +görücez
  8. süheyl uygur'un behzat uygur'dan büyük olması.
  9. güçlü olmadığınızda haklı olmanızı sağlayan bilgidir.
  10. okul müfredatının büyük bir kısmını oluşturur.