1. türk lirasındaki tüm farklı paralar toplandığında 386,91 tl yapar.
  2. öğrenildiğinde hiçbir işe yaramayan bilgi aslında en eğlenceli bilgidir. ufku da iki katına çıkarır. ama magazin ile bilginin nerede ayrıldığı konusunda ufak bir problemimiz var. sanat tarihindeki küçük magazinsel detaylarla daha da odaklanırsınız mesela. bertrand russell yararsız bilgi makalesinde çok güzel anlatır bu durumu. aylaklığa övgü kitabında yer alır bu makale. bence okuyun, okutun.
    sezgi
  3. saç boyalarının üzerindeki sayılar büyüdükçe renk açılırken, küçüldükçe koyulaşır...
    8.1 kumlu sarı iken 3.15 koyu kahverengi akajudur...
  4. açık bir gecede, çıplak gözle iki bin ayrı yıldızı görmek mümkündür. inanmayan sayabilir.
  5. tüm genel kültür bilgileri.
  6. niye öyle diyosunuz ya. kim milyoner olmak ister gibi yarışma programlarında çıkar bak bunlar. sahi beni de hala çağırmadılar.
  7. işe yaramayan şeye bilgi denilmez, eğer öğrenilen şey işe yaramıyorsa bilgi değildir. bilgi bir türlü, bir zaman, herhangi bir yerde işimize yarayabilir. işimize yarayan şeylere bilgi adını veririz.
  8. domino's pizzanın, kalan süreyi gösteren ekranında

    ahmet bey - 8 dakika - fırında
    nurten hn - 10 dakika - hazırlanıyor

    şeklinde yazmasına rağmen bir dakika kaldığında

    ahmet bey - 1 minute yazması.

    sadece bir dakika kaldığında minute yazması, van münütü hatırlatmasıyla bu gereksiz, hiç bir işe yaramayan bilgiyi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.
  9. http://www.insecam.org/

    böyle bir site var. sitenin amacı, dünyanın her yerindeki güvenlik kameralarını yayınlamak. roubaix bölgesindeki çamaşır yıkama dükkanlarından, amsterdam görüntülerine, batman'daki bir düğün salonundan, istanbul'daki bir konfeksiyon atölyesine kadar her şey var.

    garip ve korkunç.