1. atom
  2. insanlarla etkilesim icerisinde olan canlilarda renk ve tur olarak daha fazla cesitlilik oldugunu dusunuyorum , ornegin ; kedi , kopek , kus .
    kaynak ; tabiki gozlemlerim ( kesinlikle bilimsel teori tavsiyesi " -btt- " degildir.)
  3. eline, beline, diline hakim olmak deyiminin anlamı.

    her ne kadar günlük hayatta eline hakim olmakla hırsızlık yapmamayı, beline hakim olmakla zina yapmamayı ve diline hakim olmakla kötü söz söylememeyi kastetsek ve o anlamda kullansak dahi işin aslı öyle değilmiş.

    orta asya türk felsefesine uzanıyormuş bu söz. el ile il, ülke, yurt; bel ile boy, nesil; ve dil ile de lisan yani türkçe kastediliyormuş. ülkene, nesline ve türkçe'ne sahip çık denilmek isteniyormuş.
  4. bilinç, altının veya üstünün olabileceği sınırlı bir yapı/süreç değildir. bu nedenle bilinçaltı kelimesinin kullanımı tamamen yanlıştır. ufku iki katına çıkarır mı bilmem ama en azından youreads'te bu yanlış kullanımı kaldıralım ve bilinçdışı diyelim.

    (bkz: doğru bilinen yanlışlar)
  5. muaviye ile birlikte teşekkül eden islam devletinin tüm resmi kayıtlarının/zabıtlarının antik yunanca dilinde tutulması.
  6. aşk, sevgi ve bağlılık hormonu olarak da bilinen oksitosin hormonunun yaşlı kas hücrelerinde rejenerasyon yaptığı gözlenmiştir.

    yazar notu: büyüklerinize sarılmak için bayramları beklemeyin. bazen sıcak bir sarılma kas dokusunu bile iyileştirebilir.
  7. franklin d. roosevelt abd tarihinde ilklerin adamıdır, en uzun süre başkanlık görevini sürdüren kişi, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren, fiziki sınırlı durumda tek başkan seçilen ve görevi yürüten kişi, büyük buhranı göğüsleyen buhranda tüm bankaları kapatıp sonrasında abd nin yeni ekonomik düzenini kuran ve ülkesini kalkındıran kişi, ıı. dünya savaşını tekerlekli sandalyesinden yöneten kişi, bir engellinin azmi ile neler yapabileceğini yaşayarak kanıtlamış biri.
  8. ülke de iç veya dış savaş çıkarsa 1000 dolara isveç e mülteci olarak gidilebileceği
  9. -1935 yılında mussolini, 1939 yılında hitler, 1945 ve 1948 yıllarında ise stalin; nobel barış ödülü'ne aday gösterilmişlerdir.
  10. her birimiz aynı türden gelmiyoruz. her birimiz aynı hayvanlardan gelmiyoruz. her birimiz aynı canlıdan gelmiyoruz. hatta her birimiz aynı yıldızdan bile gelmiyoruz. etrafımıza baktığımızda gördüğümüz şeyler,her biri,göremediğin renk dalgaları bile,bizimle akraba. hepimiz,bilinen evrende ve ötesinde bulunan her şey,en başta var olan hidrojen atomu ile bir ilişkiye sahibiz. evrendeki bütün canlılar,evrenin kendisini gözlemleyen evrenden ibaret.
    kg