1. gerçektenten ciddi derecede beyin hasarlı bir nesil yetiştiğini gösteren vandallık olayı. ya bir insan ne kadar hayranı olursa olsun, yazarın mezar taşına aptal aptal sözler yazmak neyin nesidir?

    bu arada hukuken MEZARLIKLARIN KORUNMASI HAKKINDA KANUN’un 2’nci maddesine göre ve tck’nın 153’ncü maddesine göre 1-4 yıl arası cezası bulunmaktadır. bu kanunlar her mezarlığın girişinde asılsa mı acaba? caydırıcı olması açısından yani. nasıl ki kapalı alanlarda sigara imenin yasak oluşuna dair kanunu görüyorsak, mezarlık girişlerine de bu kanunu asabiliriz.
  2. rezalet gibi rezalettir efendim.

    edebiyat bazı mecralarda o kadar romantize ve hatta dramatize ediliyor ki adam az biraz acı çekince kendini o dramın ve dahi o eserin ortağı kabul ediyor. halbuki edebiyat bir zevk aracı olduğu kadar bir sosyal bilimdir de. onu kalkıp rakının yanına meze yaparsan o sarhoş zihniyet de bunu yapar.

    yapmayalım, metin hara gibilere evliya çelebi denen bir zeminde kaliteli edebiyatçılarımıza saygı gösterelim.
  3. bu boyuta varmasa da kirleniyor gibi geldiklerinden sevdiğim kitapları, şiirleri, müzikleri, filmleri paylaşmayı sevmiyorum. kimse bilmesin, ben de saklı kalsınlar istiyorum. içten içe sevsem de gözlerden uzak tutmak adına giydirebilirim bile.
  4. sair olur, siirleri yasar... "mezar tasina yazmak" bir anlam ifade etmiyor ama boyle usta bir sairin mezarinin yakininda bir anit, bir ziyaret defteri olmadi bir direk dikilse sevenleri postite yazar birseyler yine yasatirdi siirlerini. mezar tasi cok uygun biryer degil. bu vesile ile mezar tasi temizlenip yanina bir ziyaretci defteri konulursa sevenleri ve ailesi daha mutlu olur diye dusunuyorum.
  5. kendisi de gülüp geçerdi, takılmaz hatta hoşuna bile gidebilir ama mevcut durum empati yoksunu insanoğlunun saygı nedir ne değildir yoksunluğu.
  6. sanki mezar taşı çok mu kutsal bir şey alt tarafaı taş işte insanlar iyi dileklerini bulunmuşlar bir şeyi de abartmamak lazım.