• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.67)
okja - bong joon ho
"en iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise okja adında büyük bir hayvan.
başrollerinde tilda swinton, paul dano ve seo-hyun ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundajoon-ho bong oturuyor. joon-ho bong senaryoyu ise jon ronson ile birlikte kaleme aldı. film ayrıca 70. cannes film festivali'nde büyük ödül altın palmiye için yarışıyoren iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise okja adında büyük bir hayvan.
başrollerinde tilda swinton, paul dano ve seo-hyun ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundajoon-ho bong oturuyor. joon-ho bong senaryoyu ise jon ronson ile birlikte kaleme aldı. film ayrıca 70. cannes film festivali'nde büyük ödül altın palmiye için yarışıyor." beyazperde


  1. film günümüzde mevcut olan et üretimi ve fast food zincirlerine eleştiriler yöneltiyor, hayvanlara yapılan zulümlere dikkat çekiyor.
    film abartılı karakterler ve olaylardan oluşuyor. abartı kimilerini rahatsız edebilir ancak filmi didaktik bir karikatüre dönüştürmesi benim seyrimi bozmadı. işlediği konuyu ve işleniş şeklini fazla özgün bulmadım ancak tilda swinton için izlemeye değer. 7/10
  2. konuya değiniş biçimini biraz kör göze parmak buldum. açıkçası hayvansal gıda endüstrisini eleştiren ve aksi bir anlatıma sahip olmayı başaran çok fazla bir film de izlemiş değilim. bu konu başka bir biçimde anlatılamıyor mu acaba diye düşünmeye başladım. görselliğin gücü ile bir tiksinti yaratmanın ötesine geçmek gerek sanki. zira tiksinti oldukça geçici bir his olabiliyor çoğu zaman.

    filmde özellikle yaratılan yan karakterleri sevdim. izlemeye değer. trailer
  3. kapitalizmin ve seri üretimin az buçuk fantastik havayla anlatıldığı film, dağda bayırda gezen tavukların, çeşitli bitkilerle beslenen sığırların yerini bir odaya tıkılan ve hareketsizlikten bacakları gövdesini zar zor taşıyan tavukların, ucuz diye yalnızca mısırla beslenen sığırların tüketim için kurban edildiği bu dönemde belki vejeteryan olabiliriz fikrini düşündürtüyor.