• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.61)
Yazar adam fawer
olasılıksız - adam fawer
bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz. 'olasılıksız demek yetersiz kalacaktır. insanı adeta büyüsü altına alan bu hikayede, adam fawer, bilim, felsefe, entrika ve maceradan ortaya bir başyapıt çıkarmış."clive cussler'ilk cümleden itibaren bağlanıp kaldım; sayfaları, floş royal tutturmaya çalışan bir kumarbazın kartlarını açtığı gibi çevirdim. olasılıksız, insanı düşündüren matematik teorilerini ve maceranın albenisini dahice birleştiren, okura michael crichton ve robert ludlum'u hatırlatan bir kitap. gerçekten kaçırılmaması gereken bir zevk.'ben mezrich, 'mekanı batırmak' ve 'çirkin amerikalılar'ın yazarı'…hikayenin sonunda, bir yandan şizofreninin gerçek nedenlerini düşünürken, bir yandan da tek bir hareketin bir insanın hayatını ne kadar değiştirebileceğine şaşırıyor olacaksınız. olasılıksız, beğeniceğinize gözümüz kapalı iddiaya girebileceğimiz bir kitap.' peoplebir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı anlamı olabilir mi?siz hiç loto'da büyük ikramiye kazanmadınız. ama birileri kazanıyor. hem de sürekli! onlar sizden daha mı şanslılar?şans nedir gerçekten? içinizde bütün paranızı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. bu his bir öngörü müdür? yoksa daha fazlası mı?yolda gidiyorsunuz. kafanızı çevirip yandaki küçük parka baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. evet, deja vu. sizce nedir deja vu; geçmiş mi, rüya mı, yoksa geleceği mi görüyorsunuz? eğer siz de kontrölün kimde olduğunu merak ediyorsanız, 'olasılıksız' tam size göre bir roman. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. kütüphaneden izinsiz ödünç aldığım sürükleyici kitap. hemen bitirip geri götüreceğim gerçekten. (bkz: kitap çalmak)
  2. üniversitedeyken etrafımdaki herkesin yoğun ısrarlarına ve kantinlerde hakkında dönen muhabbetlere kayıtsız kalamayarak okuduğum vasat kitap^:owencan değilim vurmayın hemen^. kitapla ilgili söylenebilecek en net şey, roman haline getirilmiş bir hollywood aksiyon senaryosu olduğudur heralde. da vinci şifresi de benzer şekilde yazılmış olmasına rağmen sanat ve dinler tarihine dair bir takım detayları barındırarak ilgi çekmeyi başarmasına rağmen olasılıksız'da böyle bir şey yok.

    o zamana kadar pek içli dışlı olmadığım best-seller kitapların genel ortak özelliği de bu. kolay okunur, merak uyandıran bol aksiyon vardır(ya da alternatif olarak cinselliğe abanır), hikayesinin bir derinliği yoktur. kolayca okunduğu için kimi insanlarda 400-600 sayfalık kitabı bir hafta bitirmiş olmanın tatminini yaratır, kişiyi "okuyom ben yaa" tribine sokar.

    daha sonra aynı yazarın empati adlı kitabını okuduğumda da aynı hissiyata kapıldım. kafayı boşaltmak ve dinlenmek için okuyanlardansanız sizin için ideal olabilir. yok, okurken zorlasın ve üzerine düşünmeye teşvik etsin istiyorsanız sizin için biraz hafif sıklet kalacaktır.
  3. okumadım. etrafımda kitap okumakla uzaktan yakından alakası olmayan ne kadar insan varsa ya instagram'da ya facebook'da bu kitabın resmini paylaşıyor bakın ben okuyorum demek için. ben de ön yargılarımdan yola çıkarak klasik popüler kültür ürünü olduğuna kanaat getirdim ve okumadım. okumayı da düşünmüyorum.
  4. sürükleyici bir kitap. bir kitaptan daha başka ne beklenir ki? ilgi uyandırsın, sonunu merak et, elinden düşürme, tez zamanda bitir. kitap bunu sağlıyor. hayatın anlamını bulmayı beklemeyin. bilim kurgu tarzında yazılmış, aksiyon içerin bence hoş bir kitap. bu tarz kitapları sevenler için, bu kitaptan sonra dan brown ın seri halinde hazırladığı kitapları tavsiye ederim.
  5. piyasaya ciktigi zaman itibariyle kapagi iceriginden daha basarili olan; surukleyici kitap.
  6. tahminen 8-9 yıl önce bir radyo programı aracılığı ile haberdar olup okuduğum şahane kitap.
    ben okuduktan sonra kitabımın kaç kişi tarafından elden ele geçtiğini bilmiyorum ama bana geri dönmüştü.
    bundan sonra hevesle empati kitabını bir arkadaşımla ortak almıştık. bu sefer empati kitabı elden ele geçerken geri dönmemek üzere kaybolmuştu.
    (dip not:8-9 yıl deyince kendimi yaşlı hissettim biraz, daha yaşım 24, üniversitenin verdiği yorgunluktan belki de bu yaşlılık hissi)
    traf
  7. okurken hayalinizde bir hollywood filmi canlanan kitap. kitapta favori karakterim ise: (bkz: jasper caine)
  8. daha çok genel kültür seviyenizi artırmak için okumanız gereken kitap. olay kurgusu klasik holywood senaryosu. edebi yetersizliğine girmiyorum bile. çerezlik.
  9. yazarın diğer kitabı "empati" ile birlikte hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri olma vasfını taşıyan ve yazarın niye bu iki kitap dışında başka kitap yazmadığını sorgulamama sebebiyet veren kitaptır.
  10. başlangıcından itibaren hikayenin sonunu merak ettiren,bir çırpıda okunası kitap.
    hiram