1. ölümün bile bir sonu olduğu göz önüne alınırsa imkansızdır.
  2. bulacaksanız da genç ölümsüz olalım, hayır yaşlandıkça yaşlanacaksak hiç zahmet etmeyin, eyyy isviçreli bilim insanları!
  3. bilincin sonsuzluğu anlamında mümkün gözükmemektedir.
  4. mitolojiye göre en kötü lanettir. ölümsüzlüğü arayan karakterlere bir bilgelik bahşedilir ve bu isteklerinden vazgeçip, hayatı anlamlı kılmanın daha değerli olduğunu anlarlar.
    doris
  5. mevcut bedenlerle mümkün değildir. bilincin başka bir bedene veya bilgisayara aktarılması ile mümkün olabilir.
  6. iyi bir motivasyon kaynağın olmadıktan sonra ölümsüz olmuşsun ne farkeder. ölümsüzlüğe çok az kaldı. mekanik vücutlar, beyin nakli, yapay organ üretimi bunlar yakın gelecekte karşımıza çıkacak şeyler. bununla birlikte insanlık tarihi büyük bir sıçrama yaşayacak.
  7. iki gun sonraki sinavimiza dahil olacak neoplastik dokularda(bkz: kanser) bu özellik mevcuttur. peki guzel birsey midir ? bilim insanlari var gücüyle onlari alt etmenin yollarini aradigina gore galiba degildir . ölüm guzeldir , hayati tadinda birakmak gerek.
    nagan
  8. zamanın akışının dışına çıkabilirsek mümkün bence. ama çıkmak imkansız. büyük çöküşte zamana ne olacak? belirsiz. belki büyük çöküşten sonra gerçekleşebilir.
  9. İlk önce var olmak, yaşamak kavramlarını sonra ise ölüm^:ölüm^ olayının ne olduğunu anlamak gereklidir. (İşin içine dini katmayacak olursak) İnsanlar maddeyi yoktan var edemez ve var olanı yok edemez. Genel kanı ölmeyi yok olmak olarak düşünse de ölmek, sadece duygu ve düşünceler için geçerlidir. İnsan veya diğer maddeler ölmezler. Biçim değiştirirler. Örnek verecek olursak, insanı çeşitli kombinasyonlar sonucu bir araya gelmiş bir yapboza benzetelim. İnsan için ölmek bu yapbozun belirli bir süre yahut dışarıdan bir etmen yardımıyla parçalanması durumudur. Fakat takip eden sürede kırılan parçalarla daha küçük oluşumlar veya daha büyük oluşumların birer parçası olacaktır.

    Fakat ölmek eğer canlı olma özelliğini kaybetmek tersi de ölümsüzlük ise bedenimin elverdiği ölçüdeki gözlemlerimle sonuçsuz kalmıştır. Belki virüs^:virüs^ olabilir. Hala canlı olup olmadığı tartışılan birşeydir. Canlı olma özelliğini kaybetmez. Canlı olma özellikllerine de tam olarak uymaz. (bkz: zombi) (bkz: zaten ölü olanı öldürmek)

    Ölümsüz tabiri ölmeyen/öldürülemeyen ise (bkz: karanlık) nedir? Karanlık bir madde midir? Işık tutarak bir süre zaptettiğimiz karanlık ölmüş mü oluyor. Hayır. Işık geometrik olarak ışın tabirine uymaz. Çünkü ışının içinde sonsuz tane nokta vardır ve iki nokta arasında boşluk yoktur. Şimdiki ışık tanımı fotonlar basitçe küçük enerji paketçikleri olarak taşınır ve nispeten boşlukludur. Karanlığı ortadan kaldırmak için sonsuz(ölümsüz) bir enerji kaynağı gereklidir. Ki bu kaynağın bile saf ışıktan oluşması gereklidir.
    Karanlık belirli kriterlerde ölümsüzdür, diğer kriterlere göre ölümsüzlüğünden bahsedilemez bile.
    Fakat insanın hayal gücü sınırsızdır ve rüyalarımızda ölümsüzlük kavramı çok mantıklı gelebilmektedir. Hayaller beynimizin daha kapsamlı çalışmasının sonucudur yani hayaller zeka ürünüdür. İleride bazı işleyişleri çözüp daha zeki olacak olursak, hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Hayallerimizde bu kavrama inanabiliyorsak bence böyle bir kavram vardır. Şimdilik ölümsüzlük kavramı sadece felsefenin konusudur tartışmaya açıktır.

    Not: Tabii ki bunlar benim düşüncelerimdir, kanıtlanmamıştır. Sadece fikir verme amaçlıdır.

    !---- spoiler ----!

    Her türlü antiteze açığım, doğru bilgiye ulaşırsam ne mutlu bana. Mesaj yoluyla bilgilendirirseniz sevinirim.

    !---- spoiler ----!

    Die, die my darling