1. insanı hayatını boşa harcamamaya iten şeyin bir gün öleceği gerçeğini bilmesi olduğunu düşünen birisi olarak istemediğim güç.
    xef6
  2. islami inancı olan bir insan için ölümden sonra ki hayatın ilk belirgin özelliğidir ölümsüzlük.
    zira sonsuz yaşam bizi beklemekte.
    muro
  3. gerçekçi olmak gerekirse yaşadığımız çağda olamayacak bir durumdur efendim, o yüzden kendimizi kandırmaya gerek var mı? öteki dünya, öldükten sonra dirilme mitlerine inananlara söylemek gerekirse, yok öyle birşey. ölünce mavi ekranı görecek ve bir daha bilinciniz uyanmayacak. ha derseniz evren, ortak bilinç, kuantum, kaos felsefesi belki kuramsal olarak tartışılabilir. ölümsüzlük inancını yaratan da zaten insanın ölümden korkması değil midir?
  4. sınırsız sonsuz bir şekilde bozulmalara karşı koyabilme durumudur.fiziksel boyutta mümkün gözükmemektedir.(bkz: entropi)
    t
  5. şahsi fikrim, her şeyin bilinç ile alakalı olduğudur. realite, varlığının yüklemi, bilinç tarafından algılanmazsa bir hiçtir. algıyı sadece duyu organlarımızdan edindiğimiz elektriksel farkındalık olarak tanımlayamayız. epistemoloji, sadece hissedebildiğimiz gerçeklik bir kenara düşün gücünde var olanların gerçekliğinin de ve kaynağının da bilincin kendisi tarafından oluştuğunu söyler. bu gayet mantıklı bir sonuçtur lakin asıl önemli kısım, bilgi ve kavrayışın üstünde, anlam arayışının kendisiyle şekillenen bu başlık ve kavramların bizim zihnimizde var olma biçemidir.

    insanlık, yapacağı her hareketin geçmişten süregelen bir nedenler zincirinin son halkası olduğunun ve başka neden sonuç ilişkilerine gebe olduğunun farkında olmasına rağmen, su yüzeyine bu kısa dokunuşun dalgalanma bittikten sonra, yani ölümlü yapımız ne kadar büyük amaçlar ve ahlaklı erdemlerle dolu yaşansa bile, sonsuzlukta bir hiç olduğunun bilincinde. buda koca derya da ki tek su damlasının anlamsız geldiği kadar anlamsız olduğu (hatta daha az) izlenimini uyandırıyor.

    fakat şahsi fikrim, fani yaşantımız ölüm olduğu için anlamlıdır. yani ölümsüz ve zarar verilemez olsaydık, bütün evren ellerimizden kayıp gidene kadar (hatta belki sonrasına kadar) yaşayabilseydik, gerçekten hiçbir şeyin anlamı olmazdı.

    önce ki yazılarda değinildiği gibi, ölüm, anlamın kendisi değil midir?
  6. akıl sağlığı maalesef hayat süresiyle paralel gitmeyecektir.
  7. belki 50 yıl sonra kök hücre olayı iyicene gelişirse. ölümsüzlük olmasa da insan ömrünün 300 yıla kadar çıkabileceğini düşünmekteyim
  8. ölümsüz olduğunu düşünsenize ?
    dünyada sadece siz ölümsüzsünüz yalnız, zaten herkes ölümsüz olsa üstüne gelecek insanlarla dünyayı atmosferden çıkarırdık. neyse ölümsüz olduğunuzu düşündünüz mü? herkes, her şey bir bir yok olurken ne yapacaksınız bu dünyada allasen.. ölün gitsin yahu
    mert
  9. Bilimsel adı "Turritopsis dohrnii" olan bir denizanasının sahip olduğu müthiş özellik. Evet evet. Yanlış duymadınız. Bu canlı Gerçekten de ölümsüz! Olayı biraz açmak gerekirse anladığım kadarıyla bu arkadaşımızın hayatının 2 evresi bulunuyor. İlk evre genç olduğu anabolizmanın katobolizmadan yüksek olduğu dönem, diğer dönem ise ürediği yaşlandığı dönem. Ölümsüzlük olayını da şöyle gerçekleştiriyor bu arkadaş, istediği zaman hayatının ilk evresine dönüş yapabiliyor. Hakkında şöyle de bi kaynak bırakayım isteyenler yararlansın. evrimagaci
  10. bahsedilen şey aslında sağlıktır. yoksa binanın çöktüğünü sizinde altında kaldığınızı düşünün, ölümsüzlük insan ırkı için imkansız.
    psk34