• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
once upon a time
pamuk prenses, uyuyan güzel ve daha bunlara benzer birçok masalları eskiden bugünümüze severek okuyanlar ve çizgi dizilerini takip edenler adına bunların hepsini içinde barındıran bir dizi olma özelliği taşıyan, aksiyon, dram, gizem, macera, romantik, tarih gibi birçok türe sahip olan fantastik dizidir.
once upon a time dizinsin konusundan biraz bahsetmek gerekirse; küçük bir bebekken ailesi tarafından terk edilen ve kendisi de yıllar önce küçük oğlunu terk eden emma’nın hayatı 28 yaşında, yıllar sonra ortaya çıkan ve 10 yaşında olan oğlunun onu bulması ile tamamen değişmektedir. emma’nın oğlu olan henry aslında bütün gerçekleri bilir ve bu gerçekleri emma’ya anlatmaya çalışır. henry annesine onun pamuk prenses ve prensin kızları olduğunu, anne ve babasının onu cadının lanetinden ve kötülüğünden korumak amaçlı masallar diyarından göndermeleri gerektiğini anlatınca, emma onun sorunlu bir çocuk olduğunu düşünür ve onu yaşadığı yere götürür.


  1. diğer fantastik dizilere göre daha farkli bir surukleyiciligi olan dizidir.
  2. olay örgüsü çok iyi olan dizi. karakterleri çok sempatik. düşmanlar sebepsiz yere kötü değildir, kahramanların içinde de azda olsa kötülük vardır. ayrıca regina mills için izlenir.
    all hail the queen!
    !---- spoiler ----!

    5. sezon ikinci yarısında ne olacak ne kaldı yapmadıkları diye beklerken bir baktım greek godlarıda eklemişler baya sevindim. bu bölüm hades'in cora'yı kullanışını gördük gelecek bölümde herkül var hadi bakalım heyecan yaptım. mitolojiyede girdiklerine göre 10 sezon izleriz artık. o değilde josh dallas'ın james hali çok çekici. snow white bile bir an etkilenmedi desek yalan olur.

    !---- spoiler ----!
  3. son bölümüyle kabak tadı vermiştir.
    s 05 ep 13
    !---- spoiler ----!

    zaten ergen snow'a kılım. bide hercules'i herc diye çağırması beni zıvanadan çıkarttı. meg karakteri ise epic faildi bana kalırsa. bölüm boyunca snow ve hercules'in arasındaki ilk aşkı izlettiler. sonra beş saniye sürmeyen meg hercules bakışması ardından pat aşık oldular. cıvık bir bölümdü maalesef. cerberus'un ölümüde 3 saniye sürdü.

    !---- spoiler ----!
  4. bu haftaki bölümün en dikkat çekeni zelenaydı.

    s05 ep 16

    !---- spoiler ----!

    ben bu zelena'yı çok seviyorum. kadın kimsesiz büyümüş, regina hem annesi hem babasıyla birlikte büyümüş kendiside bir zamanlar evil queen olmasına rağmen kızkardeşine çok zalim davranıyor. senin yüzünden snow white la charming 28 yıl kavuşamadı, kızlarından ayırdın insanları, herkes seni affetti. zelenaya gelince herkes kızgın nedense.kadın kendi çocuğunu göremiyor resmen. bebeğinden ayrılık sahnesi çok üzdü beni.
    hades'in de pat diye aşık olması çok abartıydı ama güzel bağlamışlar yalnız büyük dorothy'nin yüzünde garip bir ifade vardı. bu kız zelena'nın kızı değilse ben bir şey bilmiyorum. time travel yapıp geldiğini düşünmekteyim. annesini tanımaya çalışıyor olabilir. zaten baby hood'a isim vermemelerinden belli. bakalım herşeyi herkesi birbirine bağlamada baya iyiler senaristler. ilerleyen bölümleri merak ediyorum. dizi ilginç bir hal aldı. sezon sonu hadesle takım olup zeus'a kafa tutmaya gidecekler diye tahmin ediyorum.

    bu dizideki kötülerinde ayrı bir sempatikliği var. rumple'a bile kızamıyorum artık. adam kendince haklı. yalnız milah'ı öldürmeyecekti.

    !---- spoiler ----!
  5. normalde fantastik şeyler izlemekten hiç hoşlanmam ama inanır mısınız en sevdiğim dizidir. !---- spoiler ----!

    of o son bölüm of

    !---- spoiler ----!
  6. senaristlerine iki çift lafımın olduğu dizi.
    s05 ep 21
    !---- spoiler ----!

    o kadar gereksiz karakter varken gittilniz reginamızın aşkına kıydınız e şimdi bu kadın kötü olmasın da ne olsun. trailer'da da öyle oluyor zaten. yazık değil mi diye beni bilgisayara karşı çemkirten bir bölüm oldu. hook'un geri dönmeside çok basit olmuş zaten. madem öyle sevgili olimposlular, hook niye ölmek zorunda? regina'nın çilesi bitmedi kaç sezondur yok ilk aşkıydı yok kardeşiydi şimdi de zar zor bulduğu aşkı gitti. bu sezon sonu robin hood'u getirmezseniz izlemeyi bırakıcam. charmingler bile fayda etmiyor. belle'i uyandırmayıp iyi yaptınız. çeksin o rumple.
    yorumu yazarken içime babaannem kaçtı sanırım:)
    ama yani iki çocuklu adamı öldürüyorsunuz. olmamış bu bölüm :(

    !---- spoiler ----!
  7. 5.sezon sezon finali 22-23
    !---- spoiler ----!

    regina çok iyi başa çıktı robin'in ölümüyle. özellikle de şu içimdeki karanlığı kontrol edemiyorum itirafı çok içtendi. evil queen'den ayrılışına üzüldüm çünkü ben onu her iki haliylede sevmiştim. bence yeniden bir araya gelicekler ve kötü haliyle yaşamayı öğrenicek. hiç kimse saf iyi saf kötü olmadığından regina'nın evil queensiz yarım olacağını düşünüyorum. kurtulma şansı olsaydı gerçekten zaten ölürdü ve bir daha görmezdik. gelecek sezon olympus'ta geçer diye düşünmüştüm ama şu işlenmeyen hikayeler ve mr. hyde ile ilgili olacak sanırım.
    yalnız mr. hyde için baya iyi bir oyuncu seçilmiş kendisini being human'dan biliyorduk zaten. ilk gördüğümde dracula mı geldi diye düşünmedim değil.
    once upon a time kitaplarında captain nemo, don quixote'u gördük. üç silahşörlerde kenarda gözüktü. bakalım yeni sezonda bırakıcaktım artık. ama evil queen varsa bende varım.

    !---- spoiler ----!
  8. ana konsepti neredeyse tamamen "fables" çizgi roman serisinden arak olmasına rağmen çizgi romanın yaratıcısı bill willingham bu konuda mütevazilik yapacak kadar kibar bir insan.

    neyse efenim diziyi sevenlerin çizgi roman serisine de bir göz atmalarını tavsiye ederim. ilk 7 cildi türkçe olarak da yayımlandı (bkz: masallar - bill willingham) .
  9. bu diziye bir hafta önce jennifer morrisonu özlediğimden başlamıştım. ilk sezondayım daha, gidişattan şimdilik memnunum ve normalde böyle biri değilim ama affınıza sığınarak şunu demeden geçemeyeceğim;

    !---- spoiler ----!

    kaşar regina.

    !---- spoiler ----!
    bozuk
  10. ilk 3 sezonu güzel olmasına rağmen sürekli tekrara düşerek bıktıran dizi.