1. bizi madden ve manen bitiren kurum.
    bu seferki bizi bitiriş operasyonu ise sınav giriş ücretlerine neredeyse yüzde yüz zam yapmasıdır. sınavları hazırlama masrafının bir yılda bu kadar artış göstermesi çok manidar.
    ülke koyun sürüsü gibi zaten, yol yolabildiğin kadar.
    zaten şeker de vermediler. eminim sınavım bu yüzden kötü geçti.
    nami
  2. dunning-kruger senrdomundan faydalanmaya çalışan devletin en güçlü silahı. içi boş insana ne kadar çok statü yüklersen yeni bilgilere ve eleştirilere o kadar kapatır kendisini. eleştirileri umursamaz. öğrenim hayatı boyunca dişe dokunur hiçbir şey öğrenmemiş gençleri bir yarışa sokup o yarışı yalandan kazandırarak(evet, baraj da düşmüş bu sene, kıyamet kadar vasıfsız üniversite açıldı) yersiz özgüven, dolayısı ile öğrenmeye kapalılık aşılıyor bu kurum.

    meslek lisesi sisteminin işletilememesi, yıllarca insanlara bu sınavı kazanmayı özgüven kaynağı olarak aşılama hali doğurdu bu sonucu. bugün bir öğretmen veliyi çağırıp "sizin çocuğun akademik geleceği pek parlak değil, meslek öğretin de güzel bir işi olsun" dese o öğretmeni döve döve öldürürler.

    ne diyorsun sen hocam? benim çocuğum doktor olacak, avukat olacak, mühendis olacak!
  3. Rezalet kurum. Gidip bir an önce kendilerine sunucu almaları lazım. tercihlerini tercih döneminin son gününe bırakıp ösym'ye güvenmek öğrencilerin suçu mu acaba? 2 saatlik bir mağduriyetin ardından kapalı olan sunucular tekrar açılmaya başlamış, ama yine ttnet hızında.

    Edit: yine mi kapatıp gittiniz lan sunucuları?

    Edit 2: resmi olarak duyurulmuş. Tercih dönemi 4 Ağustosa kadar uzatılmış.
  4. özellikle son seneler olmak üzere ygs ve lys ücretlerini orantısız bir biçimde arttıran kurum.

    sınavın ilk kez yapıldığı 2010 yılında ygs ücreti 35 tl, lys ücreti her bir ders için 20 tl olarak belirlenmiş

    2011 yılında aynı şekilde ygs ücreti 35 tl, lys ücreti her bir ders için 20 tl olarak belirlenmiş.

    2012 yılında yine aynı şekilde hiç zam gelmemiş.

    2013 yılında ilk zam geliyor. ygs ücreti 40 tl, lys ücreti her bir ders için 25 tl olarak belirlenmiş.

    2014 yılında 2013 yılının ücretleri geçerli.

    2015 yılında ygs ücreti 50 tl,lys ücreti her bir ders için 35 tl olarak belirlenmiş.

    2016 yılında ygs ücreti 55 tl,lys ücreti her bir ders için 35 tl olarak belirlenmiş.

    2017 yılına geldiğimizde ygs ücreti 60 tl, lys ücreti her bir ders için 40 tl olarak belirlenmiş.
  5. bildiğiniz üzere kpss sınav ücretleri açıklandı. adamların istediği sınav ücreti değil bildiğin miras. evlilik programındaki mal mülk fetişistleri gibi, "çok paran var mı varsa sınava gir yoksa bizi uğraştırma pis fakir" der gibi.

    aşağıda soygunun faturası:

    genel yetenek-genel kültür : 60,00 tl
    eğitim bilimleri : 60,00 tl
    kamu yönetimi : 40,00 tl
    uluslararası ilişkiler : 40,00 tl
    işletme : 40,00 tl
    muhasebe : 40,00 tl
    hukuk : 40,00 tl
    iktisat : 40,00 tl
    istatistik : 40,00 tl
    maliye : 40,00 tl
    çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri : 40,00 tl

    alandan giren arkadaşlar tamı tamına 420 tl +5 tl de sınav başvuru ücreti ödeyecek. evet yanlış duymadınız bu vicdansız ösym utanmadan bu kadar paranın üzerine bir de 5 tl sınav başvuru ücreti istiyor. yuh size. yatacak yeriniz yok ösym.
  6. sınavların başlamasına onbeş dakika kuralı getirmiş olup, bir saniye bile geç kalanların dahi alınmadığı, bir yıllık emeğin çöpe atılmasına göz yumup, kurallar artık böyle deme cesaretini gösterip, yerleştirmeler de ösym nin ufacık bir hata yapması. yapmayın olur böyle şeyler. az empati gösterin yahu.
    ozumm
  7. öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin kısaltmasıdır.
  8. dünkü resmi gazeteye göre sınav yönetmeliğinde aşağıdaki madde eklenmiş, öncekine bakmadım belki hep vardır. bana hile yapılmak için çok müsait bir açık gibi gözüktü. buna gerçekten ihtiyacı olan var mı?

    "...sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar, bu durumlarını belirtir geçerli sağlık kurulu raporunu ilgili sınava ait kılavuzda belirtilen sürede başkanlığa bildirmek zorundadır. bu durumda olan adaylar kendilerinin ayrı bir salonda sınava alınmalarını talep edebilirler. durumunu bildirmeyen adayların sınav salonları görevliler tarafından değiştirilmez.”