oz


    • izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.44)
oz
oz, hbo kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizi. toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca oz denilen 'oswald state correctional facility' adlı bir amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor. neo nazilerin, afrika kökenli amerikalıların, motorcuların, sicilya mafyasının, müslümanların, irlandalıların, latinlerin ve diğerlerinin etrafında dönen bu dizide pek çok aşırı şiddet içeren sahne bulunmaktadır. çekimler bayonne, new jersey'de yapılmıştır. türkiye'de bu dizi dizimax ve cine5'te yayınlandı.


  1. sadece diziler tarihinin en karizmatik karakteri kareem said için bile izlenmelidir .
  2. bir insanın yalnız kaldığında, özellikle cezaevi gibi kendi hayatı üzerine bile hüküm verebilecek gücünün olmadığı yerlerde hayatta kalmanın ne kadar zor olduğu ve başarılamazsa nelerle karşılaşılabileceğine dair inanılmaz öğretici ve bir o kadar da eğlenceli, en iyiler listesinde çok daha uzun süre zirvede kalacak hbo dizisi. hayatta mevcut her insan profiline uygun bir karakteri dizide mutlaka bir süre bulunduran ve o insan üzerine de hikayeler yaratan, yaşadıklarının insanı nasıl ve beklenenin ne denli tersi yönde değiştirebileceğine güzel örnekler veren muhteşem dizi (beecher, alvarez).
  3. ilk izlediğim yabancı dizilerden birisiydi, cine5 sağ olsun. tabii yanlış bir seçim olmuş. çok sert çünkü, çok gerçek, rahatsız ediyor.

    şahsi kanaatimce en iyi dizi hangisi diye seçmeye kalksam the wire ile arasında seçim yapamam gibi. aslında ikisi bir yerde aynı dizi. biri içerisini anlatıyor aynı düzenin, biri dışarısını.

    'it's not tv, it's hbo' diyelim, kafamız rahat etsin.
  4. !---- spoiler ----!

    the worst stab wound is the one to the heart. sure, most people survive it, but the heart is never quite the same. there's always a scar, which i guess, is meant to remind you that even for a little while, someone made your heart beat faster. and that's a scar you can live with, proudly. all the days of your life.
    augustus hill
    !---- spoiler ----!
  5. !---- spoiler ----!

    i ain't saying drugs are good. but when your past is past and your present sucks and your future holds nothing but broken promises and dead dreams, the drugs'll kill the pain. listen up, america, you ain't ever gonna get rid of drugs until you cure pain.

    !---- spoiler ----!
  6. ''tanrı bizim kusursuz olmadığımızı biliyor ama bizden kusursuz olmamızı istiyor ve kusursuz olmadığımız için bizi cezalandırıyor''.mealinde bir repliğe sahip tüm zamanların en iyilerinden.
  7. !---- spoiler ----!

    oz is hard times doing hard time.

    in emerald city we got rules, got a lot more rules than anywhere else in oz. your cell is your home, keep it clean, spotless. you are to exercise regularly, attend classes, go to drug and alcohol counseling. you are to work in one of the prison factories. you are to follow the routine. we tell you when to sleep, when to eat, when to piss. there is no yelling, no fighting, no fucking. follow the rules, learn self discipline, because if you had any self discipline, any control over yourselves at all, you wouldn't be sitting here now. questions?

    !---- spoiler ----!
  8. dizi tarihinin en iyisidir. oz'un üstüne dizi gelmedi.

    "augustus hill" konuştuğunda beyninizde kıvılcımlar oluşmaya başlar. "tobias beecher", "adebisi", en önemlisi de "kareem said", hem oynayanlarının ağzı açık bırakan performanslarıyla hem de karakter olarak derinlikleriyle sizi ilk bölümden yamultacaktır, hazırlanın..

    bir yıl filan oldu en son izlediğimden beri. sanıyorum ki yaza doğru bir fasıl daha yapılabilir.

    yineliyorum sevgili arkadaşlar.. daha iyisi gelmedi.
  9. bir adet yürüyen beddua*adebisi*barındıran dizi.

    !---- spoiler ----!

    ulan adebisi o nasıl tecavüzdü öyle kanımız dondu olum

    !---- spoiler ----!
  10. prison break ile karşılaştıran arkadaşlar vardır. ama işin ehemmiyetini şöyle anlatayım.. t bag ile schillinger aynı hapishanede olsa gluteal bölgeye gamalı haçı yiyecek olan hiç şüphesiz ki t bag olurdu ..