1. o gün aslında hiç değişik bişey olmamasına rağmen, çok değişik bir şey olmuş gibi davranmayan insandır aynı zamanda. dünya güneş etrafında bir turunu ( o da yaklaşık olarak) tamamladı diye neden tekrar doğduğuna sevineyim ben senin, kaldı ki doğduğuna sevinmedim ki, o zaman bi egon yoktu, doğan kişinin senin gibi biri olmasına sevindim sadece, kaldı ki daha iyi de olabilirdi :p napıyoz hangi kameraya şükür ediyoruz.

    her neyse, sen önce o işyerindeki müdüre, askerdeki komutana, trafikteki keşmekeşe, uzun adamın konuşmasına sabır gösterdiğin kadar bir sabır göster de annene, önce emek neden değerlidir onu öğren de sonra emeğinle anneni taçlandır, üstelik bunları sadece bir gün de yapmak zorunda değilsin, öyle de özgürsün.

    benim doğum günümü 12 hayvanlı türk takvimine göre kutlayın dese ne diyeceksin, jüpiterin bir turunu esas alın dese ne diyeceksin, " aşkım sen doğduğundan beri satürn dönüşünü tamamlamadı o yüzden kutlamadım" ( satürn yılı=29,4 dünya yılı), değer böyle verilmez, emekle verilir, zihinsel emekle, duygusal emekle, sonra maddeye dönüşmüş emekle
  2. sevincini paylaşacak kimsesi yoktur.
  3. benim bu.
    sadece anneler gününde değil her gün anneler aranmalı öpülmeli hatırlanmalı
    sadece babalar gününde değil her gün babalar aranmalı öpülmeli hatırlanmalı
    sadece bayramda hatırlanmamalı akrabalar, dostlar
    sadece kandillerde aranmamalı büyükler.
    14 şubat var diye o günü farklı yaşamak yerine her gün farklı yaşanmalı..

    ayrıca annesi babası olmayan insanlar var iken hayatta böyle günlerde insan daha çok annesinin babasının yokluğunu hissediyor bence.ben utanıyorum annesi babası vefat etmiş arkadaşlarım varken, öyle ortalıkta resim atmak sözler yazmak. insanların içini acıtıyor ki benim annem babam olmasına rağmen zoruma gidiyor.bence yapmayın..
  4. kişisel olan özel günleri seviyorum ben... (doğum günü, evlilik yıl dönümü gibi)
    ne demiş george clooney:

    "anneler günü, babalar günü, çamaşır günü gibi gündelik sevdalara karnım hep tok olmuştur."
  5. özel günleri sevmez.
  6. özel günler saçma geliyor bana. misal anneler günü. o gün kutlamasan olmaz. ya da doğum günüm. adet haline gelmiş, ben de o gün ister istemez bekliyorum. çünkü alışkanlıklar hep o gün üstüne.

    ama güzel olan, içinizden geldiği gün yapmak bence. hiçbir şey yokken durduk yere anneme çiçek alırım. şaşırır. o gün daha mutlu olur insan. beklemiyor çünkü. ya da sevdiğim birine ani bir hediye. içimden geldi o gün seni mutlu etmek.

    yani demem o ki illa birşeyler için özel günleri beklemeyin. içinizden geldiği an, sevdiklerinizi mutlu edin.
    ozumm
  7. özel günleri sevmiyorum, çünkü özel değiller..
  8. "özel gün"lerin, zor zamanlar ya da önemli denebilecek günler bir yana, gündelik yaşamda dahi paylaşımda bulunmadığımız, hoş beş edemeyeceğimiz insanlarla biraraya gelme ve -miş gibi yapma zorunluluğu yarattığını düşünüyordur.