1. Firmanın kendisine ait yolcu otobüsünün otomobil ile çarpışması sonucu otomobil içindeki iki kişi hayatını kaybetti.
    Link: Sözcü
    Olaya baslamadan önce bu gece 01:00 sıralarında gerçekleşen kaza ile ilgili açıklama var mı diye firmanın web sitesine ve sosyal medyadaki platformlarını inceledim, kaza ile ilgili açıklama yok. Yolcuları tarafından diğer firmalardan farklı tutulur güvenli olduğu söylenirdi ancak öyle değilmiş, kaza sonrası firma yetkilileri markayı buzluyorlar ve bu kazayı incelerken 2016 Şubat ayında Aydın'da iki otobüsü birbirine girmiş ve 30 yolcusunun yaralandığını fark ettim. Pamukkale firması da, Kamil Koç-Metro ayarında sefer arttırmaya çalışıyor. Bu olayda kaza riskini arttiriyor. Sebebini açıklıyorum, Ankara Aşti'de gelen araçlar 2 3 saat en alt kattaki peronda dinlenir ve sonra giden yolcu katına hareket saatinden 30 dakika önce yanaşır ve yolcularını alıp giderlerdi ben Ankara'da hiç otobüsün geç geldiğini görmedim taki son iki üç sene öncesine kadar, Metro ile baslayan Kamil Koç ve Pamukkale ile devam eden. Araçlar başka ilden geliyor ve yolcuyu indiriyor, yakıt almaya gidiyorlar ve yakıt alıp giden yolcu katına otobüsler giriş vs. Derken geç geliyorlar. VE GEÇ kalkıyorlar. Otobüs ortalama sekiz saatlik bir yoldan geliyor ve tekrar sekiz saatlik bir yola gidiyor. Maalesef ki ne zaman sefer sayısı arttırma yoluna gitti firmalar, o vakit sadece ticari bir kazanç olarak gördüler yolcuları ve can güvenliği dikkate alınmadı.
    ekleme: belirtmeyi unutmuşum araçla beraber Şoförler de dinleniyor burada 2 3 saatte gerek uyku, gerek sigara gibi ihtiyaçlarını gideriyorlar, ama otobüsün gelip kalkması ile hiç birini yapmadan en az 16 saatlik yolda kısa molalarla araç kullanıyorlar, kimse uzun yol Şoförleri alışık demesin en ufak bir hata insan canına mal oluyor.
  2. Geleceğin Metro Turizm'i olma yolunda ilerliyorlar. Bugün Manisa'da gerçekleşen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 12 Temmuz 2018 tarihinde araçları yanmış içinde yolcuları var iken (büyük ihtimalle on numara yağdan gerçekleşti.) 8 Mart tarihinde kaza yapan filolarından kiraladıkları otobüs için Yönetim Kurulu Başkanları kiralık araçtı, filomuza ait değil gibisinden bir açıklama yapmıştı, demek istediği 65 - 70 TL arası bilet sattığımız araç değildi, ancak kiralayan firma Pamukkale Turizm ve şoförü ile kiralıyor aracı. Açıklama metnini bulamadım ama ekleyeceğim. Özet gerçekten artık boykot edilmeli bu umursamaz durum, bakanlık firmaları denetlemeli ve sıkı kurallar getirmeli. Uymuyor ise firma kapatılsın gitsin.. İnsan canı basit bir kavram değil, hele aileleri için hiç değil...
    7 Mart Kaza Haber Linki
    7 Mart otobüs kazası link 2
    7 Mart Kazası ile açıklama