1. yalnızca, ilaç prospektüslerinde belirtilen yan etkilerin neye göre belirlendiği konusunda fikri olmayanları ve ilaç deneylerinde yalnızca hayvanların kullanıldığını sananları şaşırtacak durum.
    fox haberde, türkiye'de böyle bir kurum olduğunun belirtilmesi sanırım birçok insan için şok etkisi yaratmış ancak ilaçların tıbbi geçmişine göz attığınızda bunun zaten yurtdışında yıllardır gayet sıradan bir şekilde uygulandığını, denek olarak geçimini sağlayan insanlar olduğunu ve hatta eski tarihli bir sürü filmde bunun örneklerini görebileceğinizi belirtmek isterim.
    alfa
  2. rosky
  3. hayvanlar üzerinde, veya ne yapıldığından bihaber az gelişmiş ülke vatandaşları üzerinde (en yaygın olarak afrikalılar), kısacası etik ve ahlak dışı şekilde hiçbir rızası olmayan her türlü canlı üzerinde test yapılmaması için uygulanan yöntemdir.

    bedene her türlü müdahalede (tıbbi deney, ameliyat, seks, vb) karşılıklı rıza esas olmalıdır.
  4. şu tip araştırmaların yapılabilmesine de zemin hazırlaması temennisiyle.
  5. ilacin cinsine ve on gorulen yan etkilere gore icerisinde olabilecegim olusum. mesela kellikle alakali bir ilacsa bu paraya gur saclarimi kaybetmeyi goze alabilirim.
  6. orospulugun bile, yaninda kutsal bir is gibi gözükecegi türden, bir bedeni satma eylemi.
  7. keşke ilaçlar 1+2= 3 şeklinde üretilse de böyle şeylere gerek kalmasa. ama ne yazık ki, ilaç bulunduktan sonra bazı fazlar uygulanıyor. bundan sonra toplumun kullanabileceği hale geliyor. toplum ilaç kullanmaya başladığı evrede bile oluşan yan etkiler bildirilip ilaç prospektüsüne ekleniyor.
    yani o gönüllüler olmasa gönülsüzler üzerinde bu etkiler belirlenmiş olacak. ek olarak o gönüllü insanlar üzerinde denenmeden önce gönülsüz hayvanlar üzerinde deneniyor ilaçlar. onların durumu daha kötü diye düşünüyorum.
    sonuç olarak gerçekten kötü bir şey, ancak olmasa şimdi kullandığımız ilaçlar ne kadar güvenilir olurdu bilemiyorum. başka bir çözüm de düşünemiyorum.
  8. aslında ülkemizde yıllardır doğal olarak gerçekleşen hadisedir. hiç bir doktora ya da eczacıya danışmadan annemizin arkadaşımızın hatta bazen hiç tanımadığımız birinin tavsiyesi ile çeşitli ilaçları kullanmadık mı ?

    başımız ağrıdığında, dişimiz ağrıdığında, nezle olduğumuzda, hatta ayağımız burkulduğunda bile antibiyotik kullanmadık mı?

    daha geçen yıl antibiyotik kullanımı konusunda dünyada 1. olmadık mı ?

    bu deneyleri düzenleyenlere tavsiyemdir hiç boşuna para vermeyin denek için baş ağrısına iyi geliyor diye atın ortaya ilacı sonra da arkanıza yaslanıp tepkileri izleyin.
  9. stephen king'in tepki kitabını okuyanların yaklaşmayacağı olay.