1. başlıkla ne kadar ilgili bilmiyorum. biraz benzer benzemez.

    bir arkadaşımın ağzı çevresinde ki parasız insanlardan biraz yanmış. yanmış dediğim paranın para olduğu zamanlarda verdiği borçlar pul olmuş ama hala geri veren yok.

    bir kaç yıldır durmadan "parası olandan zarar gelmez, faydası olmasa da borç istemez." deyip duruyor.

    gülüyoruz o böyle söyledikçe, o da, ben de. ciddi değiliz. gırgır, şamata, dertleşme bizim ki.
  2. (bkz: diogenes)

    gereksiz bir abimizdi rahmetli...

    *zülfiyar? neyse ben elime fener alıp ironiden anlayan bir insan aramaya gidiyorum.
  3. kyk bitti mezun da oldum iş güçte yok şu an içinde bulunduğum durum
  4. her biyolojik varlık ekosistem için gereklidir, enerji döngüsünde insanın da karıncadan çok farkı yoktur biyokütle olarak asdfghjkl şaka la şaka para günümüzün avcı toplayıcılarındaki iyi avlananın sahip olduğu şeydir.
    not:avlanamayangiller
  5. gereksizlik tamamen ne aradığınla alakalı bir şey
  6. böyle düşünen insanlar birbirleri ile iyi zamanlarda arkadaşlık yaparlar ama emin olun hasta olsanız yada ekonomik olarak zor duruma düşseniz o insanlardan birini bile yanınızda bulamazsınız.

    para önemsizdir hippie gibi yaşayın demiyorum ama amaçla araçları karıştırmamakta fayda var. para için yaşamanın bir anlamı yok.
  7. telefonun ucundaki adam "kimle görüşüyorum?" soruma hesap numarasını okuyarak cevap veriyor arkadaşlar. adı yok. sadece hesap numarası ve portföy toplamından ibaret. bu adamların paraları olmasa toplumda var olamayacaklar. söylemeye çalıştığım şu; parasız insan gereksiz midir bilmiyorum ama parasına rağmen gereksizler var. keşke parası da kendisi de olmasa
    parov