• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
pardon - mert baykal
ibrahim, aydın ve muzaffer çok yakın 3 arkadaştır. ibrahim, resmi üniforma görmekten çok rahatsız olan biridir. ibrahim, bir gün resmi üniformalı birisiyle karşılaşınca hemen oradan kaçmak ister ancak durumdan şüphelenen polis, 3 arkadaşı da içeri alır. suçsuz yere 6,5 yıl hapis yatan arkadaşlar sonunda dışarı çıkmayı başarır.


  1. jenerik müziğini fuat ergin ve ceza yapmıştır.
  2. izlediğim en güzel filmlerden biri. filmin özeti ise:

    (bkz: adalet dediğiniz o kadar da adil bir şey değil demek ki)

    bu sözden çıkarılacak çok ders var. evet, oldukça komik bir film. ben de katıla katıla gülerek izledim. ama ferhan şensoy'un vermeyi amaçladığı mesajı almadan geçmek de olmaz.
  3. bir dönem; ferhan şensoy ile cem yılmaz arasında kavuk tartışması olmuştu. daha doğrusu basın böyle bir tartışma çıkarmıştı. o dönem ferhan şensoy'u tanımayan biz dönemin ergenleri, kendi aramızda kim bu ferhan şensoy muhhabeti yapmıştık. kendisi de bu filmle bizlere kim olduğunu anlattı. sonra her işin bir ustasının olduğunu anladık.
  4. filmin akıcılığının ferhan şensoyun büyük bir tiyatrocu olmasına ve sahnede akıcılığın şart olmasına bağlıyorum. tiyatro gibi filmdir. öyle yürüyüp giden adamın arkadan dakikalarca süren çekimini yada dakikalarca aynaya bakan adam çekimini bulamazsınız. içinize doğru akar, bütün karakterler amcanız dayınız olur. bilmiyorum belki de bir şehirler arası yolculukta denk geldik diye bu kadar tatlıdır.
  5. sebahattin aliden "aldırma gönül" eşliğinde yıkık, rutubetli duvarları ile sinop cezaevi de filmin aktörlerindendir. nitekim o duvarların dili olsa adalet ironisini en iyi o anlatır.
  6. bir ferhan şensoy şaheseri.

    kavuğu sonuna kadar hak ettiğini kanıtlayan bir oyunculuk göstermiştir bu filmde ferhan şensoy. filmin içindeki siyasi göndermeler de kendisinin karakterine uygun olduğunu için ortaya muhteşem bir eser çıkmıştır.
  7. yapılmış en güzel eleştirel filmdir.

    - asuman cok kucuk degil, simdi sen ibrahim cok mu buyuk demek istiyorsun?
    roc
  8. tiyatrodan uyarlama muhteşem film. tiyatrosu zamanında çok iyi iş yapmış çok tuhaf bir soruşturma eserin filmini nerdeyse aynı cast ile tekrardan sinemaya uyarlayan ferhan şensoyun belki de yaptığı en iyi iş diyebiliriz. tiyatro sahnesinde komiseri rahmetli tuncel kurtiz canlandırsada bülent kayabaş olayı bambaşka duruma getirmiştir.

    film her sahnesinde gülme garantili küfüre bel bağlamayan bir şekilde ilerliyor. espriler o kadar iyi yerlerde ve dozunda ki en mutsuz insanı dahi güldürebilir bir film.

    !---- spoiler ----!

    hsktr be rıfat abi

    !---- spoiler ----!