• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (4.60)
payitaht abdülhamid
payitaht "abdülhamid", yapımını filinta dizisinin yapımcısı es film'in üstlendiği, yönetmenliğini serdar akar'ın, senaristliğini uğur uzunok'un yaptığı, trt'de yayınlanan tarihi-kurgu türünde dizidir.


  1. hükümetin mesaj verme dizisi. önceden ayarlar, mesajlar fetöcülerin fantastik dizileri ile verilirken şimdi bu görevi trt devralmış görünüyor. evet, bizim vergilerimizle dönen kurum.

    son bölümden bir sahne:
    "II. Abdulhamit tebdil-i kıyafet halkın arasına karışır, et fiyatlarının ne kadar yükseldiğini görür. Sorumlusu "Kasap Loncası Başkanı"dır. Et fiyatlarının yüksek olmasının nedeni bu sektöre "bakan" kişidir. Öte yandan...Eti olduğundan çok daha ucuza satan "Cömert Çiftlik Sahibi Faruk"un namını da duyar II.Abdülhamit! Huzuruna hem kasap sorumlusunu hem de çiftlik sahibini çağırır. Et satışına "bakan" lonca başkanına "et fiyatlarının yüksek olmasından" dolayı rahatsızlığını aktaran II. Abdulhamit, "başka türlü olmuyor hayvan varlığını artırmamız gerekiyor" yanıtını alır. Aldığı yanıtla birlikte görev süresi henüz dolmadığı halde "kasap loncası bakanı"nın istifasını isteyen II. Abdulhamit; çiftlik sahibine ise yanındakilerin kim olduğunu sorar. Çiftlik sahibi, adının "Faruk", oğlunun "Burak", veteriner kızının "Fatma" olduğunu söyler..."Cömert Çiftlik Sahibi" diye tanıtılan Faruk, Kasap Loncası Bakanı ile aynı fikirde değildir. Et daha ucuza satılabilir. Zira çiftlik sahipleri eti ucuza tedarik etmektedir.

    II. Abdulhamit; sahnenin sonunda kasap loncası başkanını görevden alırken, çiftlik sahibini onun koltuğuna oturtmaya karar verir: "Loncanın başına siz geçeceksiniz lakin evvela 'nam'ınızı duyurmanız gerek"

    bu sahnede oynayan kişiler gerçek hayatta Namet'in patronu olan Faruk Kayar, kızı ve oğlu. Kızının adı Fatma, oğlunun adı da burak... çok fantastik değil mi?

    barış terkoğlu haberi
    mesut