1. istanbul'da okuyan kardeşimin tatil günlerinde kullandığı havayolu şirketi şu ana kadar yaklaşık 10 sefer gidip geldi hepsinde en az 30 dakikalık rötar oluştu.
  2. ocak 2015 itibariyle izmire 50'nin üstünde uçmuşluğum var tabii gidiş dönüş olarak. bu uçuşların çoğuna da kendileriyle yaptım. evim avrupa yakasında olduğu için,biletleri ucuz olduğu için ve pegasus bir tek atatürk havalimanından izmire uçuş yaptığı için alıştık bu firmaya. kış aylarında şu beklemelerin hiç birine rastlamadım. uçak hep zamanında kalktı. zamanında indi. ne zaman nisan ayına girdik, uçaklar geç kalkmaya başladı. öyle çok değil ama 5-10 dakika. pist sırası beklediğimizi görüyorduk tabii.en çok beklediğim gün ramazan bayramı arifesindeki uçuştu. kapılar kapandıktan sonra 30 dakika bekledik.14 dakika da kalkış sırasında bekledik.havaalanı yetersiz diyorlar soranlara tabi. haklılar bazı konularda ama bunlarda da sergiledikleri tavır yüzünden haksızlaşıyorlar tabi.

    çalışanlarına geleyim;

    hiç check'in için sıraya falan girmiyorum,bankodaki görevlilerin davranışlarını bilemiyorum o yüzden sadece bir keresinde izmir'de izban arızası yüzünden uçuşa geç kaldım. baktım ki uçak kalkmamıs herkes sırada check'in bankosunda. ben de buradan yaptırayım dedim artık. sadece yanıma alacağım bi çanta ve elimde kücük poşet vardı. 8 kiloyu geçiyordu. bankodaki görevli hanım, normal bagaja verirsek çok beklersiniz istanbulda. çantanıza sıkıştıramaya çalışın poşetinizi dedi. extra bagaj ücreti talep edebilirdi,etmedi. teşekkür ettim kendilerine.

    uçak içi çalışanlarına gelecek olursam tam bir felaket.hostesler sürekli insanları azarlıyor. yukarıda da belirttiğim gibi uçağın geç kalkması durumunda neden hep böyle oluyor pegasus'ta diyenlere pegasusla alakası yok bunun diye azarladıklarına tanık oldum. markayı korumaları normal bir şey, ama tonlamalarıyla daha da zarar verdiklerini keşke o eğitimlerde öğretmeyi başarabilseler.

    bir konu da benimle ilgili, pegasusla ilk uçuşlarımda telefonunuzu uçak modunda kullanın uyarısı geliyordu. sonrasında sadece kalkış ve inişler haricinde uçus modunda kullanabilirsiniz,kalkış ve inişlerde kapalı olacak denildi.kural kuraldır diye uyan
    biriyimdir. kalkış için hazırlandığımız bir uçuşta telefonu kapattım. normal zamanlarda da telefonumun kulaklığını çıkarmak için uğraşmam hiç. telefonda hiç bir şey yapmasamda kulağımda kalır. kalkış pistine bile gitmemişiz daha. uçak kapısını yeni kapatmış. telefonum da kapalı ki o an en az 50 kişinin telefonu açıktır daha. hostes kadın bana bağırarak beyfendi telefonunuzu kapatın dedi.şok oldum kafamı kaldırıp baktım yüzüne. ses tonuna dikkat etmesini ve telefonumun kapalı olduğunu söyledim ve telefonu kendisine uzattım. kadın kulaklığınız vardı ondan yüksek sesle konuştum kulaklığınızı da çıkarmanız gerekiyor dedi. yok artık siz kendinizi ne sanıyorsunuz dedim. ayrıca telefonumun kapamamı bağırmayan ses tonunuzla''beyefendi lütfen telefonunuzu kapatın'' şeklinde söyleyebilirdiniz hanımefendi dedim. kadın cevap bile vermeye tenezzül etmedi. diğer yolcularda sesini çıkarmaya başlayınca kabin amiri gelip yaşanılan tatsızlık için özür diledi.hostes cidden benim kulaklığımın takılı olmasından müzik dinlediğimi düşünüp yüksek sesle beni uyarabilir. ama azarlama hakkı yok. insan gibi uyarısını yapar geçer yerine görevine devam eder.sanki uçağı kaçırmaya çalışmışım gibi muamele görmek sinir etti bi hayli. şirket içi eğitimleri eksik yani. genelde servis esnasında gördüğüm ki sanırım host deniliyor kendilerine. bu beyefendiler hosteslerden daha kibar bir şey rica ettiğinizde hemen çözmeye çalışıyorlar. hosteslerdeki amansız trip atma olayına çözüm bulmalılar.

    yine bir uçuşta,koridorda otururken, yan koridordaki yolcu hostesi çağırıp kendini iyi hissetmediğini ve bayılabileceğini söyledi ve akabinde bayıldı. hostes şok oldu sanırım ki kıpırdayamadı bile. yolculardan doktor var mı sesiyle bir doktor kalktı. ilk müdahaleyi yapıp ayılttı. hosteste hala tepki yok. o an uçakta doktor yoksa diye yapılacak şeyleri öğrettiklerini düşünüyorum. kesinlikle ilk yardım öğrenmişlerdir sanırım. bu tip eğitimleri tekrarlamalılar şirket olarak.

    bir de, servisten sonra 50 lira bozuğu olan var mı diye dolaşmasalar hostesler iyi olacak.dolmuş gibi hissettiriyor.

    yolcu profilinden bahsedeyim biraz da;

    başta kendim sık gidip geldiğim için ve ekonomik olmasından dolayı tercih ediyorum bu şirketi. ertesi gün biletleri bile ucuz yani. gece 3'te sabah uçağının biletini 70 liraya alabiliyoruz bazı zamanlar. bu da otobüs firmasından ucuz demek.
    turist çok oluyor özellikle havalar ısınınca.hosteslerde yabancı dil seviyesi kötü tanık olduğuma göre.
    her tip insan var yolcusunda, çok zenginlerine de tanık oldum, hatta ünlü bile gördüm yani.ünlülere güleryüzle yaklaşan hosteslerin normal bir insana bakarken yüzündeki ifadenin nasıl değiştiğine tanık olmak çok kötü yalnız.

    bir de şey var, 1a'da oturup uçak tekerleğini yere koyunca hemen el bagajını yukarıdan alıp dikilen telefonunu açıp kapıdan geçerken hosteslerinde duyacağı şekilde telefonla konuşup, bir daha pegasus yok thy'den alacaksınız diyen döpiyesli bayanlar. en az 10 uçuşta tanık oldum bu sahneye. ben de para var da thy'de yer yok havası sanırım bu.

    ucuz etin yahnisi kara derler ya, biraz öyle pegasus.yine de tercih edilmelidir ,edilesidir. uçak içindeki personelleri biraz anlayışlı,güleryüzlü olsa efsane olacak aslında.

    son olarak ,
    pegasus'ta rötar yoktur. kapıları zamanında kapatıp kalkış sırasını beklemek vardır.

    edit:8 kg'ı aştığı için extra para talep edemezdi, normal bagaja gönderebilirdi. buna müsade etti. yanlış yazmışım.
  3. uçakları dolmuş gibi kullanan hava yolu şirketi, dolmuştan kastığım uçağa binerken farkettiğiniz o nefes kokusudur. çünkü 15 dakika önce yolcular inip siz binmişsinizdir. ama biletleri diğer hava şirketlerine göre genelde daha ucuzdur.
  4. thy-ulusoy
    pegasus-metro turizm
  5. 2015 senesinde kelepir fiyata 4 adet barselona (gidiş-dönüş) bileti satın almıştım. seyahat tarihinden 4 hafta önce aradılar ve uçak seferinin iptal olduğunu bildirdiler. beni de mağdur bırakmayarak istenilen tarihte istenilen yere 4 bilet (gidiş-dönüş) hakkı verdiler. eğer pegasus amerika'ya sefer yapmış olsa oraya gidebilecektim ama ne yazık ki yokmuş. olsun o da güzel dedim ve pegasus sayesinde çok güzel bir tatil planı yaptım.

    not: pegasus her sene neden zarar açıklıyor anlamış değilim.
  6. son iki yıldır istanbul-ankara seyahatlerimi otobüs fiyatlarının yarı fiyatına bu firmayla yapıyorum. delirtmedikleri olmadı mı? oldu. ama yiğidi öldür hakkını yeme bu firma sayesinde otobüs çilesinden kurtuldum.

    uçak içi fiyat politikalarına pek takılmıyorum, zaten 45 dakikalık uçuş, yurt içi en fazla bir buçuk saat sürmekte yani çok şey yapmamak lazım. he yurt dılı uçuşlarında durum değişebilir ama yine aşağı yukarı dengelenmekte.
  7. yurtici ucuslarda en ekonomik firmalardan birisi.

    gercektende dolmus gibi. mutlaka gec kalkar veya rotar yapar. belki 10-15 kere kullandim gecen sene. rotarsiz ucusum 1 taneydi. onuda cok sasirdigim icin unutmamisim.

    ankara istanbul arasinda kullanilnasi ne kadar mantikli orasi tartisilir. sabiha gokcen havalimanini kullandogo icin istanbula indiginizde avrupa yakasina gececekseniz cok mantikli degil. asagi yukari 6 saatiniz gidiyor.
  8. 4 uçuşumdada rötar yapan,uçabilme yeteneğine sahip konserve kutusu şirketi,koltuk araları o kadar dar ki keşke kucak kucağa otursaymışız dedirtir.bir aralar cidden ucuz uçak bileti bulunabiliyordu,o seneler geçti.
  9. an itibarı ile güllük gülistanlık bir havada 30 dakika diye duyurup 50 dakika rötarı yapmış havayolu firması. ucuz mu? ucuz ama rötarlı ucuz.
  10. internetten sık sık takip edildiğinde on beş türk lirasına bile yurt içi bilet bulunabilme imkanına sahip hava yolu. yurtdışı seferlerinde de diğer firmalara göre biletlerinde yine bariz bir fark olabiliyor. gerçi yurtdışı bilet alımlarında eğer gidiyorsa onur air i kullanmak fiyat bakımından daha avantajlıdır. genel olarak uygun fiyata bilet bulmak isteyenler tarafından tercih edilir.