1. t
  2. ''islam mükemmel, müslümanlar değil'' diyerek özetlenmesi ve üstünde çok durulmaması gereken durum.
    her bir konu da gerçek islam bu değil diye ironi yapıp kendince komik olduğunu düşünen insancıkları çok takmamak ve uzun uzadıya açıklamalara girmemek daha doğru diye düşünüyorum. gerçek islamı gerçekten merak etsen cevabı sözlükte aramazsın. sen islamın sana yükleyeceği sorumluluklardan kaçıyorsun kardeşim senin sorunun bu...
    peşin edit: iş bu entry başlık sahibine ithafen yazılmamıştır. muhatablar kendilerini bilmektedir ve aramızdadırlar.
  3. her dinde olduğu gibi insanın kendi içinde yaşadığıdır. bana göreyse bir müslüman sadece namaz kılıp, oruç tutmasıyla değil insan olmasıyla müslümandır. önce insan olmaktır gerçek islam. sonra yaratıcıya ibadet şekilleriyle yönelmektir. kişinin önce kendisine "ben neden müslümanım, annem, babam, ve kültürden dolayı mı yoksa seçimlerim doğrultusunda mı?" sorusunu sormasıdır. islam düşünmektir, yani üzülerek, ülkemiz için çok zor olandır islam.

    saygı duymaktır başkalarının dinine, fikrine. daha bilinci oluşmamış çocuğu altı yaşında her gün kur'an kursuna yollamak değildir. ona seçim hakkı olduğunu anlatmaktır. kız çocuğuna zorla başörtüsü taktırmak da değildir.

    şu ana kadar gelen sözde âlimlerin bazılarının yanlış yorumlamaları yüzünden sayısız katliamlar yaptıran dindir islam. kız çocuklarına yüzyıllardır eziyet çektiren dindir. dış dünyaya yanlış gösterilen dindir. haliyle müslümanların, islamı tanımayan yabancıları dinden soğuttukları dinidir.

    dört bin üç yüz dinden sadece biridir islam. hakkı yenen dindir. sözde müslümanların, sadece insanlara islamı yanlış tanıttığından dolayı bile, cenneti hakketmediklerini düşündüğüm dindir.
  4. gerçek islam insanın kendine yakışanı giymesidir! kim nasıl eğitilip, neye inandırıldıysa o kişi için o inancın gerçeği odur. konu inanç ise bunu tartışmaya sebep olmayacak referanslara bağlayıp işte gerçeği bu demek imkansızdır. mümkün olsa 1400 küsür yılda bir ortak bilinç gelişirdi. gelişmiş mi? yok. aksine fikir ayrılıkları almış başını gitmiş. kitap desen her okuyan ayrı yorumluyor, sünnet, hadis vs desen doğruluğunu teyit edebileceğin kimsenin itiraz edemeyeceği bir kaynak yok.