• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.74)
penny dreadful
Edebiyatın ünlü ve korkutucu karakterlerinin bir araya geliyor. Dr. Frankenstien ve canavarları, Dorian Gray ve Dracula'nın romanındaki ikonik karakterleri de dahil olmak üzere Viktorya Londra'sında yer alacaklar. Kısacası bizleri korku dolu dakikalar beliyor olacak.

kaynak: http://www.sinemalar.com/


  1. oyuncuları ayrı, müzikleri ayrı harika olan, psikolojik gerilim, bilim kurgu, dram ve korku türü sevenlerin başlaması gereken muhteşem dizi.
  2. psikoseksüel drama, gerilim, bilim kurgu denebilir aslında.
    şahsen 19.yy İngilteresi'ni çok acayip bulduğum, daha doğrusu insanlar çıldırdığı bir dönem olduğu için ilgimi çekti. Anatomi bilgisinin, ölü diriltmenin(Frankenstein), sanayi devrimi ve bununla beraber gelen endüstriyelleşmenin olduğu, fotoğrafın icadı gibi önemli gelişmelerin yaşanmasıyla olacak ki insanlar bir kafa karışıklığıyla beraber yaratıcı da bir sürece girmiş. penny dreadful da ucuz roman olarak geçiyor. daha doğrusu bu viktoryen dönemde geçen korku hikayeleri. gerçekten ucuz,10 penny civarı. dizi de bu hikayeleri barındırıyor.
    diziyi resmen not alarak izliyorum. eski dinlere, mitlere, yaratıklara ilginiz varsa zevkten dört köşe olacaksınız.
    başka neden sevmelisiniz penny dreadful'u: ADAMLAR ATOM PARÇALAR GİBİ DİZİ YAPIYOR DA ONDAN. FİLM DE DEĞİL, DİZİ. nasıl mı? şöyle ki:
    !---- spoiler ----!

    https://www.youtube.com/watch?v=QeB_u_2AFL4

    !---- spoiler ----!

    ayh, izleyin de gıybet dönsün.
  3. ilk bölümünü az önce izlediğim ve oldukça beğendiğim dizi. içinde türü sevenler için yok yok. spoiler almamak için bir gözüm kapalı geziyorum bu tür başlıklarda. bakalım dizi nereye evrilecek.
  4. yeni başladığım eva green'in oyunculuğuna hayran olduğum dizi.
  5. ingiliz edebiyatı karakterlerinin havada uçuştuğu dizi
    kurgunun kurgusu
  6. izlerken sürekli 'eva green neden bu kadar güzel?' sorusunu kendinize sormanıza sebep olan dizi
    not:
    !---- spoiler ----!

    ben sırf onun hikayesini anlatan bir bölüm beklerken sembene'ye nasıl kıydınız allahsızlar?!??!

    !---- spoiler ----!
  7. eva green'in oynaması için yazılmış gibi duran dizi. eğer diğer karakterleri de vanessa ives karakterinin çeyreği kadar oyuna sokabilirlerse efsane olabilir.
  8. en merakla beklediğim dizi. castingi mükemmel.
    eva green zaten kendini kanıtlamış muhteşem bir oyuncu.
    reeve carney ise dorian gray rolüne o kadar yakışıyor ki adete kitaptan fırlamış.
    harry treadaway'ın yüzündeki acı hiç silinmedi.(bkz: victor frankenstein) hele lily ile arasındaki hikayede o buzdan duruşu öyle bir kırıldı ki. bambaşka bir yanını gördük frankenstein'ın.
    geriye kalanları tek tek yazmayacağım ama hepsi iyi. çoğu dizinin düştüğü yanlışa düşmeyip sırf ismi var diye yeteneksiz insanları koymadıkları için seviniyorum.
  9. victoria dönemi londra'sında geçen ve bu dönemin kendine çeken, bohem atmosferini klasik ingiliz korku öğeleri ve doğaüstü olayları mükemmel bir şekilde bir arada sunan; özellikle tarih ve korku edebiyatı konularına ilgi duyanların izlemelerini şiddetle önerdiğim harika dizi.

    ve evet.. sırf eva green için bile izlenebilecek dizidir. şu ana kadar izlediğim diziler arasında karakteriyle bu kadar uyumlu ve kendine yakıştıran bir oyunculuk örneğine rastladığımı hatırlamıyorum..
  10. aynı zamanda billie piper'ın da oynadığı dizi. sadece eva oynuyormuş gibi görünse de, frankensteinımızın oğluna ve dorian gray sümsüğüne rağmen oyuncular fena değildir. lily (billie piper) hikayesini eva'nın hikayesinden daha çekici bulmuştum ben. ayrıca 2. sezonunu izlememiş olmama rağmen, 3. sezon fragmanı merak uyandırdı.