1. her ne kadar bu konuda yılların tecrübesi olsam da tül mü öne takılır perde mi bir türlü öğrenemedim. tül perdeden kısa olduğu icin odanın içinden bakınca çirkin görünmesin diye öne takılıyor diye yalan yanlış bir bilgiye sahibim. perde asmak bir çeşit nefis terbiyesidir tavsiye ederim.
    abi
  2. boyun tutulması ile sonuçlanır.

    tecrübe ile sabit.
  3. durun, ben bu işin uzmanıyım! radyatöre basarak perde takma denemelerimden birinde bacağımı yarmışlığım ve 50 küsür dikişle ömür boyu kalacak izler kazanmışlığım, ölümden dönmüşlüğüm var. yani perde takmak ciddi bir iştir. her zaman güneşlik, tül, kalın perde sırası ile takıyoruz veeee, işte yüzyılın icadı : kornişmatik!
    mesut
  4. bir adile naşit filminde adile teyze oğlu tarık akan'dan perde takmasını istemiş ama evin şımarık çocuğu derse geç kalıyorum demişti. perde takmak zor iştir. erkek bebeler genelde annelerini kıramaz. perde takmak ile yoga arasında müthiş bir bağ olduğuna inanıyorum, uzama, esneme, sabır, terleme, terbiye...
  5. abartısız dokuz on metre uzunluğundaki perdenin son iki üç kancası kalmış, aşağıdan bir ses 'ters takmışsın' diyor. yukarıdan gelen sesler gibi ruhani de değil, şeytani. babaanneler böyledir.

    daha sonra küfürler eşliğinde çıkarıp tekrar takıyorum, bu sefer de kornişin yanlış rayına taktığımı farkediyorum. tabii çaktırmıyorum, olay yerinden uzaklaşana kadar müzeyyen teyzelerin benim için hayırlı kısmet bulma çalışmalarının ne aşamada olduğunu soruyorum. başlıyor anlatmaya, gözleri başka bir şey görmez artık.
  6. (bkz: modern zaman işkencesi)

    peki ailenin en kısa boylu üyesi olmama rağmen annemin bu görevi hep bana vermesi?

    sanırım babamın önceki evliliğindenim.
  7. bu işi her yaptığımda "acaba ailem beni sevmiyor mu?" diye düşünüyorum. öyle uyuz öyle yorucu bir şey. az önce yine yaptım kolumda derman kalmadı. işin kötüsü başka odalara ad asacak olmam. uzun olduğum için mutlu olduğum tek zaman perde astığım zaman resmen. kısa olsam da yine ben asacaktım çünkü kaçış yok.
    jimi
  8. bence bilim adamlari faso fiso seyleri icat edeceklerine uzanmadan perde asabilmelik bi makine icat etsinler. hem dualarimizi alirlar hem de paralarimizi.