1. son zamanlarda inşaat sektöründe oldukça revaçta olan mühendis grubu.

    primavera ve/veya ms project proje yönetim programlarına hakimiyet ile birlikte excel'i iyi derecede bilmeyi gerektirir. bir proje için en olmazsa olmaz departmanlardan biri planlamadır. ancak yurtdışında gördüğü önem türkiye'deki kurumsal firmalar haricindeki inşaat firmalarında yeterince anlaşılmamış olsa gerek ki, sadece günlük iş programlarının güncellenmesi veya faaliyet rapolarının hazırlanması gibi görevlerde çalışırlar.

    piyasada genellikle inşaat mühendisleri olmak üzere endüstri mühendislerinin de yöneldiği bir uzmanlıktır. ancak inşaat mühendisi olanların kendilerini rezil etmemek ve işlerini daha düzgün yapabilmek için imalatların yapım sıralamasını bilmesi ve hangi büyüklükteki işin kaç adam saat ile bitirilebileceğine dair bir öngörü geliştirebilmeleri gerekir. bunun için de en az bir projede baştan sona saha mühendisi olarak çalışmaları elzemdir.

    youserın teknik şakaları için tıklayınız : yıllar önce çalıştığımız bir projede sahaya gönderilen scheduleda geri dolgudan önceki aşamada bitumen paint işi bitirildikten sonra footing betonu döküleceğini gördüğümüzde çok gülmüştük.