1. her bölümüne osman nuri ergin'i anarak başlayan podcast yayını. Felsefe ve insanı ilgilendiren konuları işliyorlar çoğunlukla. Aynı üniversiteden 3 genç yapıyor, konsept gereği birisi özellikle hiçbir bölüme hazırlanmadan geldiğini söylüyor. bence bu biraz üşengeçlikten de olabilir. fakat bölümlere hazırlıklarını iyi yaptıklarını düşünüyorum. her bölüm mutlaka akademik kaynaklardan, kitaplardan,filmlerden, tarihten alıntılar ve öneriler yapıyorlar. bölümlerinde çıkmaz sokakların nasıl isimlendirildiklerini, o sokaklarda yaşayan insanları kendilerince akıl yürüterek bulmaya çalışıyorlar. bölüm isimlerini çıkmaz sokaklardan alıyor ve her bir bölümde bağlantılı bir konuyu toplum ve birey açısından işliyorlar.

    özellikle 23. bölümde türk bürokrasisini recep yazıcıoğlu üzerinden işlemeleri ve olması gerekenin nasıl olduğunu tartışmaları hoşuma gitti. siyaset ve bürokrasi ile ilgilenenler için tavsiye ederim.

    bugüne kadar 32 bölümü yayınlanan podcast için, çıkmaz sokaklar bitene kadar devam edeceklerini ve istanbul'da 2000 küsur çıkmaz sokak olduğunu söylüyorlar. çoğunlukla insan duygularını işleyen konuları seçip tartışıyorlar.

    mekanın gemeinschaft ilişki ağına etkisi: çıkmaz sokak örneği makalesini inceledikleri kültür çıkmazı 3 bölümden oluşuyor. ilk bölümü benim için ilgi çekici olsa da sonraki iki bölümü pek beğenemedim.

    20. bölümlerini canlı yapmışlardı. yaklaşık 50 kişinin katıldığı bölüme ben de katılmıştım. eğlenceli geçtiği söylenebilir. bu bölümde gülmenin felsefesini tartışmışlardı. böyle canlı bölümlere devam edeceklerini söylüyorlar. fakat malum karantina sürecinden sonra ne olur bilinmez. yapacakları ilk canlı yayına tekrar katılmak isterim.

    bölümler bir ara gereksiz uzundu. 40 dakika ve üzerindeki bölümleri doldurmakta sıkıntı yaşadıklarını düşünüyorum. şimdilerde ister istemez süreleri kısalttıklarını düşünüyorum.

    podcast dinlemeyi sevenler için linki buraya bırakıyorum: link