1. 1983’te pennsylvania’da kurulan, glam metal akımının en ünlü gruplarından biridir. grup, vokalde bret michaels, gitarda c.c. deville, bas gitarda bobby dall ve davulda rikki rockett’ten oluşur.

    1986’da enigma records’tan çıkardıkları “look what the cat dragged in” adlı ilk albümünden, talk dirty to me adlı single’ın videosu mtv’nin ve müzik videoların en revaçta olduğu dönemde piyasayı sallamış, grubun adını duyurmayı sağlamıştı. hatta öyle ki, albüm enigma records tarihinin en çok satan albümü olmuştu.

    bu başarının ardından turnelerde sex drugs and rock n’roll hayatının hakkını vererek boy gösteren grup, 1988 yılında en ünlü albümleri “open up and say...ahh!” adlı albümü çıkardı. 8 milyondan fazla satan albümden every rose has it’s thorn, fallen angel, nothing but a good time adlı şarkılar listelerde bir numaraya kadar çıkmıştı.

    çılgın hayat tarzına aynı hızda devam ederken grup, 1990’da "flesh & blood" albümünü çıkardı. bu albümle, boyalı, yaldızlı, parlak krepeli saç imajlarını bir kenara bırakıp, daha olgun bir hava çizmeye çalıştı. grup unskinny bop, ride the wind ve something to believe in şarkılarıyla başarıyı yakalayan son albümlerinden 20 bin cd’yi ilk çöl fırtınası harekâtında askerlere moral vermek için orduya bağışladı. ancak grup içi gerilimler, aşılamaz hâle geldi ve 1991 yılında c.c. deville gruptan ayrıldı.

    gitarda deville’in yerine richie kotzen’i alan poison, 1993’te "native tongue" adlı albümü çıkardı. kotzen’in getirdiği yeni tarz bu albümde hemen hissediliyordu. eller havaya parti şarkılarının yerini daha ağır, blues rock havası almıştı. mesela stand adlı şarkıda African Methodist Episcopal kilisesinin korosu yer alıyordu. albüm olumlu eleştiriler alsa da, grunge vardı artık piyasada ve albümün satışları ancak 2 milyonu bulmuştu. kotzen’ın gruptaki yeri de fazla uzun ömürlü olmadı. turne sırasında davulcu rikki rockett’in nişanlısıyla ilişki yaşadığı ortaya çıktığında, yerini blues saraceno aldı.

    grup 1996 yılında saraceno’yla 2 yeni parçanın olduğu greatest hits albümünü çıkardı ama bu arada, bret michaels ve c.c. deville aralarındaki sorunları halletmişti. deville gruba geri döndü ve 1999 yılında grup “greatest hits Reunion” turnesine çıktı.

    2000 yılındaysa, 1994 yılında çalışmalarına başladıkları ve ertelenen “crack a smile... and more” adlı albümü çıkardılar. aynı yıl içinde 9 yıllık bir aradan sonra deville’le birlikte “power to the people” adlı albümleri çıktı.

    2002 yılında çıkardıkları “hollyweird” karışık eleştiriler aldı. grup daha sonraki yıllarda, toplama albümler ve küçük mekân konserleriyle müzik yapmaya devam ederken, michaels ve deville reality show’larda boy gösterdi.