• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.67)
poyraz karayel
görevinden uzaklaştırılan bir polis memurunun (ilker kaleli), özel bir görevle mafya içine sızdırılması ve mafya babasının kızına aşık olmasını anlatan dizi.


  1. türk televizyon tarihinin en başarılı polisiye dizilerinden birisidir.

    en başarılısı (bkz: behzat ç) .
  2. gittikçe bozan bir dizidir bence.bir ilk sezona bak bir de 2.sezona arada baya bir fark var.yinede başaralı bir dizidir o ayrı
  3. tutarsızlıkları çok olan fakat günümüz televizyon dizilerine bakılırsa ortalama üstü bir dizidir.

    sefer olayında eğer ilker kaleli ile aralarında bir sorun olduğundan dolayı ayrıldıysa çok üzücü, ama onun dışında bildiğimiz klişe senaryolardan farklı olması gerektiğine inanıyorum. zaten o yüzden izlendiğini düşünüyorum, en azından kendim için.

    ezel dizisinden sonra izlediğim ilk türk dizisi olabilir.
  4. işte haftalardır özlemle beklediğimiz sağlam kurgusuna bu akşam yeniden dönen dizi. adil' in gözlerinde yine ölüm korkusunu gördük. çekme o tetiği bahri baba. ölümü bu kadar kolay olmamalı.
  5. an itibariyle yardıran dizi eski günlere döndü müthiş yani uzun süredir ilk defa izlerken keyif alıyorum
  6. ben baştan beri begüm'cüydüm arkadaşım. o kadına haksızlık yapıyorsunuz. bir kere bile anlamak istemediniz o kadını. anneliğini sorguladınız. eh tabi boşlukta kaldı kadın. sadrettin'in de zayıf zamanına denk gelince olanları gördünüz. vallahi kendim yatmış kadar oldum o kadar diyeyim size.
  7. yan flutu deliği ağzıyla tamamiyle kapatarak çalan kız çocuk oyuncu ile yan flute cok farklı bir boyut kazandırmayı başaran dizidir
  8. izlerken hep senaristini düşünüyorum. senaristle ortak noktalarımızı buluyorum. dizinin ruhunu hissedebildigime inanıyorum, aynı dizinin de beni hissettiği kadar. bu sık karşılaşılan bir his değil. poyraz ve aysegul diyalogları, dizinin kendine has incelikleri, karakterlerin aynı zamanda ruhlarının da olması, senaristin baba karakterine takıklığı,
    poyrazın babası poyrazin gizemli tavirlari yuzunden masum birini öldürene kadar çok sevdiğim bir diziydi. şu an sadece takip ediyorum.
  9. veda ediyormuş dediler uzun zaman sonra bakayım dedim sonra içimden iyi ki bırakmışım izlemeyi diye geçirdim. saçma sapan bir son bölüm yayınladılar efsane olmuş kestane. zaten sefer ayrılınca içimden pek izlemek gelmemişti.
    yine de poyraz karayel 1. sezon benim için hala efsanedir. kalanı ise cepten yiyerek bu zamana gelmiştir. ''poyrazcım karayel'' iyi delirmeler belki bir gün karşılaşırız...