1. dünyaca ünlü sırp yazar duşan kovaçevic, yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin süprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi. (tanıtım yazısından)
  2. iki kere seyrettiğim oyun, şartlar öyle gerektirmişti. yetkin dikinciler ve cenap oğuz'u seyretmesi büyük keyif, bi daha olsa seyredilir bence. seyretmeyen tiyatro sever kaldıysa kaçırmamalı.

    !---- spoiler ----!

    konunun işleyişi gayet güzeldi, konunun kendisi de mükemmele yakın. iş icabı bi adamı takip etmek, takip ederken hayatına müdahil olmak, her geçen gün platonik bi halde dostluk edinmek ve nihayet karşılaşmak, hatıraları canlandırmak genel hatlarıyla kulağa hoş gelen olaylar.

    !---- spoiler ----!
    abi
  3. biletini, oyundan 13 gün önce sabah 9'da sıraya girerek kolayca temin edebildiğimi tiyatro oyunu. bu oyun için hala internetten medet umanlara, uzun süre daha bu lezzetten mahrum kalacakları için üzülüyorum.

    ayrıca; gülümsemekle kahkaha atmayı birbirine karıştıran ve alkışlamak için fırsat kollayan seyirciye inat: "yaşasın tiyatro".
  4. uzunca bir zaman bilet kovalayıp tamamen şansımın yardımıyla internetten bilet alarak izleyebildiğim muhteşem oyundur. yetkin dikinciler hayranı olarak gittim artık bir insana daha fazla nasıl hayran olunabilirse o şekilde oyundan çıktım. bülent emin yarar için açık konuşayım kendi cahilliğimden ve son tv dizi yüzünden ön yargım vardı. ancak oyunu izlerken ve sonunda hatamı ve ne denli büyük bir yanılgıda olduğumu anladım. hala programda yer alırken kesinlikle bir fırsat bulunup izlenmeli. bu kadar zamandır kapalı gişe oynayan ve her bilet satış gününde 10 dakika dolmadan biletleri tükenen bir oyundan bahsediyoruz. bu kadar insan yanılıyor olamaz.
    wan
  5. 4 yıldır bilet kovalayıp unutkanlık ve şanssızlığımdan yakalayamadığımdır. her sene biletleri kapıp bize bırakmadan gidenlerin 2 yakaları ahirette elimde olacaktır. ehe.
  6. tiyatro bileti alma taktikleri diye bir ders olsa. en çok bu oyun için isterdim sanırım. 5 yıldır çaba üstüne çaba ama nafile.. afife jale ödülünü kazanmış, üzerine bir sürü yorum yapılmış, bir gidenin bir daha gittiği (keşke gitmeseler, bizi de düşünseler), ağzımızın suyu aka aka sıra beklediğim oyun. bu yıldan da ümidimi kestim.
  7. izlerken çok büyük keyif aldım. yer yer kahkahalarımı tutamadığım oldu yer yer de gözlerim doldu. iki yönlü bir sistem eleştirisine sahip. yetkin dikinciler ve bülent emin yarar'ın performansları şahaneydi. tek perde oynadılar ve oyundan asla kopmadım. özellikle senaryonun içine özenle yerleştirilmiş olan hükümet eleştirileri de gayet yerinde olmuştu. kesinlikle tavsiye ederim.
  8. şimdiye kadar izlerken keyif en çok zihinsel tatmin yaşadığım eleştirel oyun. her perspektife hakimdir ve sistem eleştirisi yapar, kimi oyunlar kimi muhalefetvari eleştiri değil. ikinciyi izlemek isterim doğrusu.

    bilet bulmanın zor olmasıyla ünlüdür yorumlardan da anlaşılacağı üzere.
  9. yine geldi, esti bana.. yıllar geçmiş üzerinden ve bir kere dahi bilet bulamadım; izleyemedim.
    kahrımdan ölicimm.. yeni sezonu merakla bekliyorum.
  10. inanamıyorum hala, biraz önce bilet buldum ve aldım bu oyuna. izleyebileceğim sonunda. rüyada mıyım?