1. dağı,taşı imam hatiplerle dolduran iktidarın yeni tek tip öğrenci yetiştirme modeli.
    nedir proje okul ?
    okulda görev yapacak yönetici ve öğretmen kadroları atamaları doğrudan milli eğitim bakanlığı tarafından yapılacak. resmi gazete de yönetmelik maddeleri.

    proje kapsamında neler yapıldı veya yapılmaya başlandı ?
    ilk olarak idari kadrolar atama ile değiştirildi.
    düşük puanlı bir kaç öğrencinin proje kapsamındaki yüksek puanlı okullara geçiş işlemi yapıldı. bu öğrencilerin kim oldukları da ayrı bir soru.
    okulda 8 yılını doldurmuş öğretmenler başka okullara gönderildi.

    elde avuçta kalan bir kaç kaliteli eğitim kurumunun üstüne çöken bu vampir zihniyetin amacı itaatkar,cahil toplum oluşturma çabasıdır.

    işte o zihniyete bir örnek kabataş lisesi müdür yardımcısı şakir voyvot bu lisenin kapısından bile geçemeyecek bu adamların hangi proje ile uğraştığı kendi sözlerinde mevcut.

    bu konu ile ilgili hürriyetin hazırladığı haber
    konuyla ilgili birgün gazetesinin haberi

    özgür mumcu bugünkü köşe yazısı.
    gülse birsel bugünkü köşe yazısı.
  2. bu projemsi okul muhabbetine mezun olduğum lisedeki o zamanların cemaat-akp yalakası şimdinin fetö karşıtı, vatansever, demokrat ve yine akp yalakası olan iki hocanın istanbul erkek lisesine atandığını öğrendim. kendileri gururla instagramdan "yeni bir sayfa" diye bildirmişler. ne gurur ama. kendilerini teğet bile geçememiş duyguları bu kadar sahiplenmeleri epey ironik. öküzün yularına yine boncuğu astılar. her seferinde şaşırmayacağım artık diyip yine şaşırmayı nasıl beceriyorum kendimi hiç anlamıyorum.

    bir ülkeyi en ileri seviyeye taşıyan veya en dibe doğru sürükleyen temel politikaların ilk olarak eğitimle alakalı olduğunu bir kere daha anladığım proje.
  3. bir de o birgün haberini facede paylaşan aklı karışık(!) kapalılar oluyor. ne sıkıcı. ne garip.

    edit: şakir voyvot'un videosunu paylaşan diyecektim.
  4. önceden ne oluyorsa, şimdi de o oluyor aslında.
    önceden sesini çıkarmayanların, karşıt tarafı hedef alanların şimdi kendilerine dokununca iş ses çıkarmaları garip.
  5. sarı öküz hikayesini bilmeyen yok sanırım keşke biraz da özümsense
  6. su çok güzel arkiler gelsenize.
  7. eğitimi politikanın elinde oyuncaklaştırma projelerinden sadece biri.
    70'li yıllarda tunceli'de bir imam hatip lisesinde göreve başlayıp uzun yıllar cağaloğlu anadolu lisesinde görev yapmış olan edebiyat öğretmeni mustafa turgut'un sözde rotasyon uygulamalarıyla başka bir imam hatip okuluna atanması olayını perde arkasında barındırır. ne yazık ki, hocamız geçtiğimiz günlerde kalp krizine bağlı yaşamını yitirmiş.
    bu insanların derdi imam hatip okullarının yaygınlaşması veya aksi değil, gördüğünüz üzere ayrım barındırmadan ülkenin her yerinde görevini sürdürmüş, iş ahlakı nedir bilen insanlar.
    maruz kaldıkları mobbingin haddi hesabı kalmadı... peki, ne için? makineleşmiş bir nesil için... ağaları, babaları, paşaları buldukları her boşluğa sıkıştırmanın bedelini emektar öğretmenlerimiz yaşamlarıyla öder oldu. allah rahmet eylesin...