1. bunu vahşice katledilen eylül'e,açlıktan ölen leyla'ya söylesenize.
  2. maalesef ülkemizdeki birçok kesim gibi ateistler de kendilerini hiç geliştirmediler. argüman üretmeye kapasitesi yok, kritik düşünme becerisi yok, din felsefesi ise sıfır. beyinleri şu dar alanda dönüyor:

    1) rab bizi terk etmediyse neden dünyada kötülük var?

    - ateist olsam şahsen, kendi felsefi birikimim sebebiyle bu soruyu sormaya utanırdım. çünkü bir teist gelip seviyemi fark eder ve bana "din felsefesi 101" dersi verecek endişesine sahip olurdum.

    dünyadaki kötülüğün sebebi sen insansın. dünyada kapitalizm, sömürü, aç gözlülük, hep en son model benim olsun kaygisi, torpil, adam kayırma, sömürü savaşları hepsi insan kökenlidir.

    allah sana iyilik, diğergamlik, tok gözlülük, sevgi ve huzur duygularını vermemiş mi? eğer vermeseydi burada suçlanması gereken tanrı olurdu. fakat eğer ortada bir tercih varsa sorun insan kökenlidir.

    hayatında belki de hiçbir yardım faaliyetine katılmamış, tek bildiği karikateistten din eleştirisi üretmek olan asosyal tiplerin " tanrı varsa neden afrika var" sorusu zeka seviyelerini gösteriyor, üzgünüm.

    tanrı kökenli kötülükler ancak deprem, kasırga, ölüm gibi doğa olayları olur. bunlar da hayatın bir parçası zaten. yer küre sistemi böyle işliyor. ama yeryüzündeki kötülükleri saymaya kalksak bunlar yanında hiç. kimse kötü bir dünyayı sayarken "geçen çok rüzgar çıktı" demez. çünkü tanrı sana koruma gücü de vermiş.

    kaldı ki aynı tanrı, sana dünyada uğradığın zulümlere karşı mücadele etmeni, gücün yetmezse ise bunu kendisi ödüllendireceğini söylüyor.

    kısa dünya hayatında bebeklere kıyamayanlar, bebeklerin sonsuza kadar yok olduğuna ve hak iddia edemeyeceğine inanıyorlar.

    2) hangi rab terk etmedi binlerce tanrı var?

    binlerce tanrı iddiasi, bir tanrı olduğunu yok etmez. bu soruyu soran kişi daha tanrı tasavvurları alanında hiçbir bilgiye sahip değildir ve bu yüzden bütün tanrıları aynılaştırıyordur.

    islam tanrısı dışında hiçbir tanrı tasavvuru rasyonel değil. birisi akrabalık ilişkisi var, kimisinde tevhid yok, kimisi yemeye içmeye muhtaç, kimisinin oğlu var, kimisine göre evren ezeli(big bange aykiri), kimisine göre tanrı kader döngüsünden kurtulamaz (kendi yarattığından nasıl kurtulamıyor), kimisine göre tanrılar da ölür.

    sonuç olarak gerçekten yaratıcının beynini kullanmayan varlıkları cezalandırması çok çok normal. bunu bir kez daha kavramış oldum.

    alıntı: ekşi sözlük, @sidon, 12.09.2017
  3. rab mi vahşice katletti eylül'ü? o mu aç bırakıp öldürdü leyla'yı?

    !---- spoiler ----!

    şüphesiz insan çok zalimdir, çok nankördür. (ibrahim suresi 34. ayet)

    !---- spoiler ----!
  4. şu cümle hele bu günlerde öyle komik ki! neymiş insan kötüymüş her şeyi iradesine rağmen o yapıyor, kötülüğü o seçiyormuş. oh ne ala memleket! her şeyi yarat at ortaya sonra bağla ellerini otur izle hiçbir şeye müdahale etme hem de bundan binlerce yıl önce her şeye müdahale ederken! hiçbir şeyden de sorumlu olma ne zaman geleceği belirsiz bir zamana ertele! malum partinin bu ülkede bu kadar oy aldığına niye hala hayret ediyoruz enteresan.
  5. ayetin muhatabı, ne zaman ve hangi şartlarda nazil olduğu, bilinse ve sure bir bütün olarak ele alınsa daha makul ve mantıklı şeyler söylenebilir. öğrenmek isteyenler tefsir kitaplarına, kuran atlasına ve bu konuyla ilgili titiz çalışma yapmış kişilerin eserlerine bakabilir. körü körüne muhalif olmak, neyi eleştirdiğini bilmemek, hemde bilmediğini bilmeyip başkalarını cehaletle suçlamak, bu da yetmezmiş gibi kendisine muhalif gördüğü kişileri malum partinin destekçisi sanıp imalı mesaj vermek, bu ülkenin her iki kesiminin yani neredeyse topyekun herkesin ne kadar düşük profilli olduğunun göstergesi bence. subjektif ve önyargılı kaynaklardan beslenmeye devam edilecek. etmeyin demenin de bir faydası malesef yok. çünkü cehalet bunu gerektirir. aynen devam... (bkz: ben yoruldum hayat)
  6. duha-3 ile küçük çocukların katledilmesini bağdaştıranlar, sanırım şu soruların tamamına cevap vermişler.
    duha nedir,gecenin dinmesi nedir, rab nedir, rabbin kimi terketmedi, neden terketmedi, nasıl terketmedi, sonu başından neden hayırlı, rabbin ne verecek...
    bu sorulardan birkaçına cevap verenler zaten konunun bu olmadığını anlamışlardır.konuyu kuranla bağdaştırmak isteyenler, önce kuranda , kötülük problemi gibi konuları irdeleyebilir. yeteri kadar irdeleyenler de sorunun insanla alakalı olduğunu görür zaten.
    allah herşeyin yaratıcısıdır ve iyiliği emretmişir.iyiliği de, kötülüğü de seçen insandır.insan kötülük yapınca, sakat zihniyetlerle mücadele yerine faturayı allah a kesmek de işin kolayına kaçmak oluyor.biz mücadele etmedikçe inanın birşey değişmeyecek.

    (rad-11) bir topluluk kendisini değiştirmedikçe allah onların durumunu değiştirmez.
  7. sadece dünyaya fırlattı, biraz ara verelim dedi. ahirette yine kavuşacaksınız; duruma göre haşlayacak ya da pamuklara saracak.

    mmeehh
  8. rabbinin hıammınaaa