1. sayın tarafsız cumhurbaşkanımızın "hayır oyu verecekler 15 temmuzcuların yanında yer alacaklardır" açıklamasından sonra hayır oyu verecek kişilerdir. benim tahminim yüzde elli iki civarında olacaktır.
  2. terörist ve vatan haini olarak yaftalanmaktan çekinmeyeceklerdir. inadına hayır diyeceklerdir.

    bizler en azından çocuk gibi "kandırılmıyoruz" bilinçli yetişkin bireyler olarak diktaya, faşizme, tek adamlı sisteme, hukuksuzluğa, haksızlığa, fişlemeye ve en önemlisi aptal yerine konulmaya 'hayır' diyoruz.
  3. erdoğan yaptığı açıklamada "henüz sağlıklı bir anket sürecinde değiliz." dedi.demek ki şu an tırsıyor ve ardından şöyle devam ediyor...

    "şu anda ben halkımızın cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama dönemine geldiğine ihtimal vermiyorum." buradan anladığım ise henüz istediği oranda insanı manipüle edip kandıramamış, "araziye inicez ondan sonra daha iyi anket sonuçları gelecektir." diyor,araziye inecekmiş bu zamana kadar hangi cumhurbaşkanı bir partinin verdiği teklif için araziye inip miting yapıp oy istedi?

    "mersin ve aksaray'da şunu gördüm, henüz araziye inilmemesine rağmen halkın birçoğu kapmış.kaptığı şey nedir? tabii ki evet diyor." umarım gerçekten şu an sadece mersin ve aksaray kapmıştır da içten içe "noluyor lan?" diyorsundur.

    birde utanmadan "bölücü terör örgütü hayır diyor." yani üstü kapalı bir şekilde cahil halka eğer hayır derseniz sizde bölücü terör örgütündensiniz diyor insanları böyle kandırıp zaten oyların %40'ından fazlasını alıyor.

    en sonunda da "hayır' diyenlerin konumu aslında 15 temmuz'un bir yerde de yanında yer almaktır." diyor.sırf bunu söyleyip halkı kandırmak ve korkutup evet dedirtmek için bile 15 temmuz tiyatrosunu planladıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    adolf hitler “eğer bir yalanı yeterince uzun, yeterince gürültülü ve yeterince sık söylerseniz, insanlar inanır. insanları, bir yalana inandırmanın sırrı, yalanı sürekli tekrar etmektir. sadece tekrar, tekrar ve tekrar söyleyin…insanın düşünememesi liderler için ne büyük şans.”demiştir.eee erdoğan da boş durmamış dersine iyi çalışmış.
  4. hayır diyecek kişiler , bunca propogandaya, terörist ilan edilmelere, şu hayır diyormuş bu evet diyormuşa aldırmadan kararını sorgulayarak verdi, artık aynı seçmeni kaos olmayacağına da inandırmaları mümkün değil.

    hayıra karar vermiş biri en fazla ortamlarda evet verdim der.

    değil mahpusluk, mührü basan kolumuzu da kesseler hayır.
  5. beynim var, fikrim var, belli oranda zeki sayılırım; o halde hayır diyorum.
  6. mal değilim, o yüzden hayır
  7. bugünü, geleceği için, bireysel ve toplumsal özgürlük için, hukuğun sadece bir kelime olmadığı günlere kavuşmak için, dindar ve kindar bir neslin geleceğimiz olmaması için, isimlerini ağzına bile alamayacak, yazdıklarının söylediklerinin bir satırını bile anlayamayacak derece çapsız insanlar tarafından yargılanmadan sorgulanmadan akademilerden atılan, yerler de sürüklenen, cübbeleri polis botları altında çiğnenen hocalarımız için, ohal'in bir yaşam biçimi olarak dayatılmasına karşı çıkmak için, sebepsiz yere ihraç edilen, işsiz ve geleceksiz bırakılan yüzlerce emekçi için, haber alma özgürlüğümüzü savunup sadece işini yaptığı için hapiste olan onlarca gazeteci için, seçimle gelen, sadece iktidar istemiyor diye düşman ilan edilen yüzbinlerce insanı temsil eden bir partinin eşbaşkanlarını ve milletvekilerinin siyaset yapma hakkının engellenmemesi için, ve bu hakkın herkes ve her siyasi parti ve oluşum için geçerli ve gerekli olduğunun artık tartışılmadan kabul edilmesi için, bu topraklara yeniden huzur ve barışın gelmesi için, paranoyanın korkunun kaygının ortadan kalkması için, gerçek bir muhalefet ve gerçek bir iktidar için, faşizme hayır demek için...hayir diyen, diyecek ve demesi gereken kişidir.
  8. yasa teklifini beğenmedim.
    bu yüzden hayırlısı olsun diyorum.
  9. koyun olmadıkları ve bir beyine sahip oldukları için hayır diyecek kişilerdir.