1. az önce yayımlanan 676 sayılı khk ile gerçekleşen durum. artık rektörlük seçimleri olmayacak; yök önerecek. rte atayacak:

    “devlet üniversitelerinde rektör yök tarafından önerilecek, profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış 3 aday arasından cumhurbaşkanınca atanır.

    bir aylık sürede önerilenlerden birisinin atanmaması ve yök tarafından, 2 hafta içinde yeni adaylar gösterilmemesi hâlinde cumhurbaşkanınca doğrudan atama yapılır. rektörün görev süresi 4 yıldır. süresi sona erenler aynı yöntemle yeniden atanabilirler.”

    http://www.memurlar.net/haber/621339/
  2. genel seçimlerin kaldırılacağına işarettir. padişahlık babadan oğula geçen bişey sonuçta.
  3. çok da şee yapmaya gerek yok. rektörlüğe aday olmadan önce insanlar ankara'ya gidip icazet alırlar, sonra seçime girerler. üstelik mevcut durumda da adaylardan biri sadece 1(bir) oy alsa bile cumhurbaşkanı onu atayabiliyor. kısaca seçimler zaten göstermelikti. hatta üniversitelerde milletin birbirini boğazlamasına da sebepti.

    tabii bu türkiye'deki tek kişilik idarenin güçlenmesine de hazırlık amacında bir hareket. böyle böyle saltanata gidiyoruz işte.
  4. "oo piti piti" ile atama yapılan şahane bir ülke olduğumuzun yeni kanıtı...
    hayırlı olsun...
  5. üniversitelerdeki muhalif seslerin bastırılması adına muhteşem bir karar.

    okulun içindeki mescidler bile tam dolmazken cami mi yapılacak? itiraz edemezsin.

    yeni yapılan bina 30 yıllık binada eğitim gören tıp fakültesine değil de ilahiyat fakültesine mi verilecek? itiraz edemezsin.

    okuldaki üyelerinin kişisel olarak akp'yi desteklemediği duyulan bir kulübü mü kapattılar? itiraz edemezsin.

    birisi sesi siyasi alanda çok çıktı, başkasının gençlik kollarında görev aldı diye okuldan mı atıldı? itiraz edemezsin.

    kısaca tam da insanların itiraz etmeyi, haklarını aramayı öğrendiği dönemde insanları sindirecekler. insanlar kendilerini desteklemese bile sesini çıkarmayı da bilmeyecek.

    okulda bilim irfan değil de koyun olmayı mı öğretiyorlar? itiraz edemesin yahu, kime niye itiraz ediyorsun?
  6. rektör seçimleri önceden de sembolikti evet. en az oy alan da atanabiliyordu. ama demokratlar bunun bokunu çıkarmazdı önceden. şimdi bu yanlışı bahane edip "çok da şee yapmaya gerek yok" demek "yetmez ama ohh ewet!" demekten farksızdır.
  7. önce aman ne olacak ki demiştim, zaten oy çokluğuna bakan yok yandaş olan görev alıyor diye ama çıkan adayların hiç birinin yandaş olmadığı bir kaç üniversite var. daha ne kadar böyle sürebilirdi bilmiyorum ama o üniversiteler için kötü bir gelişme oldu.
  8. en son ege üniversitesi rektörlük seçiminde sayıları hatırlamıyorum ama kat ve kat az oy alan rektör adayını rte a.k.a. uzun adam fazla oy alan aday yerine seçmiş ve atamıştı.bir değişiklik yok yani ama ohal diye kanun hükmünde kararname'yi kullanıp (khk) her istediğini yapıyor şerefsiz seni cumhurbaşkanı yapan zihniyeti sikeyim desem yorumum silinir,değmez.
  9. sıradaki khk ile doğacak çocukların cinsiyetini de yine makamlı birinin seçmesini beklememe yol açan gelişmedir.